Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ivančická nemocnice nepouští k pacientům na lůžkových odděleních návštěvy

Nemocnice v Ivančicích na Brněnsku se včerejškem navrací do podobného režimu, který platil v době vysokých denních nárůstů případu koronaviru, a uzavřela se návštěvám z řad veřejnosti. Vedení nemocnice zavedlo nově platný zákaz kvůli epidemiologické situaci, která v zařízení momentálně panuje.

„Z důvodů ochrany pacientů je v Nemocnici Ivančice, p. o. vyhlášen zákaz návštěv pacientů na lůžkových odděleních, a to do odvolání," uvedla nemocnice na svém webu. Zákaz navštívení nemocnice neplatí pouze pro osoby, jejichž blízcí v zařízení leží s nemocí v terminálním stádiu a výjimka funguje také pro doprovody u porodů. Podmínkou vstupu do nemocnice je ale dodržování a respektování zvýšených hygienických opatření. 

Povinné nošení respirátorů FFP2 bez výdechového ventilu platí nejen uvnitř nemocniční budovy, ale také ve venkovních prostorách areálu zdravotnického zařízení. Kvůli špatné epidemologické situaci zrušilo vedení ivančické nemocnice také plánovaný Den otevřených dveří. 

Na Brněnsku přibylo za poslední týden 160 osob nakažených koronavirem, v okrese Brno-město jich bylo 276. S podzimem začíná narůstat také počet hospitalizací pacientů s nemocí covid-19. Podle dat Ministerstva zdravotnictví, která byla aktualizována včera, se v českých nemocnicích nachází 315 osob s koronavirem, z toho čtyřiašedesát v těžkém stavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Ivančice

Štítky nemocnice, ivančice, koronvairus, zákaz návštěv, návštěva, pacient, Nemocnice Ivančice, Brněnsko, okres Brno-město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivančická nemocnice nepouští k pacientům na lůžkových odděleních návštěvy  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.