Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cesta šalinou z Líšně a Juliánova se lidem každý den protáhne o desítky minut. Problém je na Táborské

Cesta tramvají z Líšně či Juliánova do centra Brna je v posledních týdnech pro tisíce lidí obrovskou komplikací. Řidiči osobních aut totiž kvůli opravám některých ulic značně ztěžují dopravu v ranní špičce v Táborské ulici. Jelikož tramvaje zde v úzké ulici nemají vlastní tramvajový pás, zpožďují se často až o desítky minut. Dopravní podnik se snaží situaci řešit s odborem dopravy magistrátu

„Současná situace nás velmi mrzí a děláme vše, co je v našich silách. Nicméně kritickou dopravní situaci nejsme schopni nijak ovlivnit," řekla Tomaštíková.

Pomoci by mohlo zprůjezdnění spojky z Ostravské do Křenové

Vliv na situaci má oprava Zábrdovického mostu a také zúžení ze čtyř pruhů na dva na průtahu kolem autobusového nádraží kvůli rekonstrukci křižovatky Dornychu s Plotní. „Tlačíme na rychlejší dokončení této stavby. Omezení způsobuje kolony přes Hladíkovu až do Ostravské a sekundárně je ovlivněn provoz i v Táborské. Řidiči totiž raději volí trasu z Ostravské na Táborskou a Křenovou," řekla Tomaštíková.

Minimálně chce dopravní podnik po odboru dopravy to, aby omezil průjezd spojkou z Ostravské do Křenové. Díky tomu by auta z Táborské snáze projela a neblokovala by tramvaje. „Ideální by bylo uzavřít Táborskou pro individuální dopravu mezi 7:00 a 8:30, ale chápeme, že toto řešení je problematické," uvedla Tomaštíková.

Lidé raději vystoupí a jdou pěšky

Tramvajemi přitom od Juliánova jezdí výrazně více lidí než obvykle právě kvůli opravě Zábrdovického mostu. Na twitteru dnes kritizoval nečinnost magistrátu například místostarosta Židenic Petr Kunc (Spolu pro Židenice) a zveřejnil fotky, jak lidé z tramvají raději vystupují a jdou pěšky. Na další zastávce tak často nastoupí do tramvaje, které jela před tou, z níž vystoupili.

Problémy kvůli husté individuální automobilové dopravě jsou v současnosti i na dalších místech v Brně. Například v Komíně je způsobuje uzavřený most přes Žabovřeskou, trolejbusové linky 25 a 26 či okružní autobusové linky zůstávají v kolonách v Židenicích na velkém městském okruhu i v době, kdy žádná stavba průjezd neomezuje.

Autoři | Foto Petr Kunc / Twitter

Štítky táborská, Juliánov, Líšeň, šalina, tramvaje, zpoždění, doprava, oprava, Brno, Petr Kunc, Zábrdovický most, Židenice, Twitter

Cesta šalinou z Líšně a Juliánova se lidem každý den protáhne o desítky minut. Problém je na Táborské  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.