Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně mají do roka vzniknout veřejné rychlodobíjecí stanice pro elektromobily

Do roka by v Brně mělo vzniknout několik rychlodobíjecích stanic pro elektromobily. Rozhodli o tom v úterý radní. Stanice budou stát v blízkosti budov tepláren a u obchodních center.

V rámci pilotního projektu tak vzniknou celkem čtyři rychlodobíjecí stanice. Jejich investorem a provozovatelem budou Teplárny Brno. Tři stanice vyrostou v blízkosti nebo v areálech velkých výrobních zdrojů Tepláren Brno (Červený mlýn, Staré Brno, Špitálka).

Všechny tyto provozy totiž splňují základní předpoklady pro instalaci rychlodobíjecí stanice:  stojí blízko komerčních či obytných celků, mají dostatečnou připojovací výkonovou kapacitu pro připojení rychlodobíjecí stanice a v poslední řadě  disponují dostatečnou plochou pro umístění jak rychlodobíjecí stanice, tak parkovacího místa.

„Další stanice se plánuje u obchodního centra. Nyní se bude hodnotit, které z center předvybraných v rámci Koncepce elektromobility je pro zbudování stanice nejvhodnější. Rozhodovat se bude mezi Globusem, Avionem, Olympií a Vaňkovkou,“ doplnil první náměstek primátora a zároveň předseda představenstva Tepláren Brno Petr Hladík.

Rozhodujícími kritérii bude největší hustota dopravy, blízkost silného distribučního uzlu elektrické energie a také výsledky jednání v otázce majetkoprávních vztahů.

Zkušební provoz stanic by měl být zahájen ve druhé polovině roku 2019. Pořízení každé stanice vyjde město zhruba na milion korun.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj s použitím TZ

Štítky eklektromobily, dobíjení, stanice, Brno, Teplárny Brno, Globus, Petr Hladík, Staré Brno, elektromobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně mají do roka vzniknout veřejné rychlodobíjecí stanice pro elektromobily  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.