Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hustopeče si staví venkovní amfiteatr. Budou tam hody, kino i divadlo, těší se místní

Velké plány po letech odkladů vytáhli ze šuplíku v Hustopečích na Břeclavsku. Město začalo s rekonstrukcí společenského domu, jehož součástí nově bude venkovní amfiteatr. Stavba nabídne zázemí pro pořádání společenských akcí v čele s krojovanými hody či koncerty.

Plán na vybudování důstojných prostor pro pořádání kulturních a s tím související rekonstrukci společenské domu události ležel na stole v Hustopečích několik let. Po sedmi letech diskuzí a návrhů se koplo do země.

„Hlavní vstup bude z ulice Bratislavská, kde vznikne příjezdová cesta a parkoviště. Nad ním vyroste pódium s kompletním zázemím a toaletami, taneční plac a zelená plocha. Terén se tu svažuje, takže jej využijeme a vytvoříme tu takové zatravněné terasy. Po obou stranách areálu povedou dvě cesty a zatím budou končit u schodiště do společenského domu, aby byl přístup k vnitřním toaletám,“ popsal budoucí areál místostarosta Hustopečí Josef Horák (KDU-ČSL).

Novinka města jižně do Brna bude hotová do konce letošního roku. Po dokončení se počítá, že přírodní jeviště poslouží kulturním a společenským akcím, například krojovaným hodům, letnímu kinu nebo koncertů. Město si investici, jež vyjde na 25 milionů korun, zaplatí ze svého. 

Bohužel se nám nepodařilo najít vhodnou dotaci, ale spoléháme na to, že část prostředků se nám podaří pokrýt dílčími projekty, třeba na ozelenění. Stále je tu také možnost, že se dotaci podaří najít zpětně,“ zamyslel se hustopečský místostarosta Horák. 

Hustopeče doufají, že v nejbližší době najdou peníze i na kompletní rekonstrukci kulturního domu. Podle odhadů přesáhne záměr až sto milionů korun. Úředníci nyní přemýšlí, zda na podobné dílo najdou například dotaci, jež by usnadnila financování. V případě zahájení prací podstoupí modernizaci hlavní sál, veškeré zázemí objektu i prostory klubu či hospody. 

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Hustopeče, Stavba, Investice, hody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustopeče si staví venkovní amfiteatr. Budou tam hody, kino i divadlo, těší se místní  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.