Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stovky lidí stály v Hustopečích hodiny ve frontě. Čekaly na zubaře

Stovky lidí se v úterý začaly od brzkých ranních hodin shromažďovat na ulici v Hustopečích. Nešlo ale o frontu na banány ani otevíračku nového obchodu. Všichni čekali před ordinací soukromého zubaře, který v šestitisícovém městě ohlásil registraci nových pacientů.

Celorepublikový problém s nedostatkem volných míst u zubařů dohnal i Hustopeče na Břeclavsku. V první listopadový den zaplavil tamní Mrštíkovu ulici dav čekajících pacientů. První zájemci o zubařské služby se podle svědků před budovu postavili už v jednu hodinu ráno a na ulici nocovali. Postupně se fronta rozšířila na stovky netrpělivých lidí. 

Brána ordinace se zájemcům o registraci otevřela s úderem osmé hodiny. Někteří ale mnohdy i po několika hodinách čekání odešli s nepořízenou. „Teď zrovna paní na autobusáku nadává, že čekala tři hodiny a vzdala to, musí na odpolední do práce," okomentoval situaci jeden z přispěvatelů ve facebookové diskuzi, která vypukla na stránce města. Jiní si neodpustili žert, že fronta připomínala účast na protivládních demonstracích.

Hledá se řešení, říká město

Na situaci u ordinace se přišla podívat také starostka města Hana Potměšilová (nez). Za davem lidí z širokého okolí, který v ulici komplikoval dopravu, stojí podle šéfky radnice také fakt, že Hustopeče nemají žádné zubaře spadající pod státní zařízení. „Víme o tom a již delší dobu hledáme vhodné řešení, nicméně tady ta fronta čekajících nás opět utvrdila v tom, že je potřeba věnovat tomu procesu maximální prioritu," řekla starostka.

Cesta za otevřením nových ordinací je běh na dlouhou trať také podle hustopečského místostarosty Josefa Horáka (KDU-ČSL). „Všichni jsme to měli ve volebních prioritách a intenzivně to řešíme, ale je třeba tomu dát nějaký právní rámec. Máme prostory v budově polikliniky, kde můžeme vybavit ordinace, a ty budeme za určitých podmínek pronajímat, ale nejde to udělat hned. Je třeba konzultací s právníky i pojišťovnami,“ uvedl Horák.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hustopečská televize

Štítky zdravotnictví, zubař, Hustopeče, lékař, zubní lékař, Josef Horák, okres Břeclav, Hana Potměšilová, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Myslím, že ve frontě už i některé lidi zuby přestaly i bolet, ale od stání je bolela záda i nohy.....

Neděle, 6. listopadu 2022, 06:48Odpovědět

Martin Vaněk

Nová doba - kdysi se stálo na banány, dneska na zubaře, a zítra? Zítra se bude stát na vodovou polévku, a krajíc chleba... Děkujeme Chátro 77, tak jsme si to přáli...

Středa, 2. listopadu 2022, 10:48Odpovědět

Stovky lidí stály v Hustopečích hodiny ve frontě. Čekaly na zubaře  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.