Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Důchodce zariskoval. Po dálnici se vydal v protisměru a omylem jel do Brna

Odvážný kousek předvedl třiasedmdesátiletý řidič automobilu značky Mazda, když se na dálnice D2 poblíž Podivína vyřítil do protisměru. Jízda proti jedoucím autům nakonec netrvala dlouho. Všemu přihlížela hlídku policistů, která zmateného motoristu chytila.

K případu došlo včera dopoledne. Ve chvíli, kdy policisté monitorovali situaci na dálnici, se před jejich očima zjevil osobní automobil, jehož šofér vjel na nájezdu do protisměru. Řidič chvíli stál, aby se skoro otočil a vydal se proti řítícím se motoristům.

„Okamžitá a duchapřítomná reakce hlídky vyústila asi po kilometru stíhací jízdy v zastavení dálnice. Policisté přitom museli nejdříve přeskočit svodidla a následně zastavit provoz. Pro všechny zúčastněné nebezpečný manévr se naštěstí obešel bez jakékoliv kolize,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hříšník nyní musí počítat zřejmě s tučnou pokutou. Vše ale určí vyšetřování, které policisté zahájili. „Hlídce sdělil, že prý chtěl dojet do Podivína. Přitom mířil pruhem směřujícím do Brna,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky dálnice, Policie, Protisměr, Podivín, Brno, Mazda, Dálnice D2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důchodce zariskoval. Po dálnici se vydal v protisměru a omylem jel do Brna  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.