Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dobrovolníci mají zelenou. Do zasažených oblastí už dnes ale nemají jezdit

, aktualizováno 27. června 2021, 13:58

Lidé, kteří chtějí pomoci jihomoravským obcím, jež zpustošilo ve čtvrtek ničivé tornádo, mají možnost přijet do zasažených lokalit. Rozhodnutí oznámil Jihomoravský kraj. Dosud platilo, že dobrovolníci měli pomáhat pouze na dálku. Zájemci, kteří chtějí na Břeclavsku a Hodonínsku pomáhat, musí dodržovat nastavená pravidla. Dnes krátce před 14. hodinou kraj oznámil, že lidé už nemusí jezdit, protože jich je dostatek.

Úřad vytvořil vytvořil sadu doporučení, které mají přispět k efektivní pomoci a zároveň nekomplikovat práci složek integrovaného záchranného systému. Jedná se celkem o pět bodů, které kraj vydal včera krátce před půlnocí.

Je potřeba se nahlásit v inforcentru ve středu obce a spojit se s místními. Auto zaparkujte mimo obec a z odstavných ploch běžte pěšky. Kromě vlastního nářadí nevozte materiální pomoc," popsala mluvčí Jihomoravského kraj Alena Knotková.

V manuálu se rovněž apeluje na to, aby lidé dodržovali bezpečnost práce. Pod tím si lze představit například zvýšenou optanost při pohybu v obci nebo pevnou pracovní obuv. Zároveň úřad apeluje na dobrovolníky, aby nevolali starostům, jelikož jsou vzhledem k nastalé situace zaneprázdněni.

Nejezděte

Vzhledem k nedělnímu velkému náporu dobrovolníků vydal kraj dnes před 14. hodinou výzvu, aby lidé už nejezdili.„Prosíme dobrovolníky, aby na místo už dnes nejezdili. Policie další lidi otáčí, i ty, co přijeli zdaleka. Dobrovolníci, co tam jsou nyní, stačí, pro další by aktuálně už nebylo místo a práce. Díky moc za ochotu! Bude vás potřeba taky za týden, dva a dál,“ uvedl jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Bouře, Břeclavsko, Hodonínsko, Jmk, Tornádo, Dobrovolníci, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, okres Hodonín, Jan Grolich, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci mají zelenou. Do zasažených oblastí už dnes ale nemají jezdit  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.