Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Blansko se rozšouplo. Máme nejmodernější atletický stadion na sever od Brna, tvrdí

Největší investici roku si odškrtlo se seznamu projektů Blansko, které opravilo atletický stadion v Mlýnské ulici. Sportoviště, na němž hrají zápasy i místní fotbalisté, podstoupilo kompletní rekonstrukci. Nové jsou povrchy, trávník nebo zázemí tribun.

O rekonstrukci stadionu se v okresním městě mluvilo dlouhodobě, jelikož zvláště tartan byl v havarijním stavu. První úpravy podstoupil objekt před třemi lety. Na práce navázaly letos na jaře, kdy začala rozsáhlá investiční akce za více než 20 milionů korun, jež nyní po téměř půl roce skončila. Po opravě je kompletně nový povrch včetně běžeckého oválu nebo trávníku. Změn doznaly rovněž sektory atletických disciplín, tribuna nebo vstup do areálu.

„Jsem rád, že pro návrh rekonstrukce atletického stadionu zvedli zastupitelé ruku. Nyní máme nejnovější a nejmodernější stadion v Jihomoravském kraji na sever od Brna,“ sdělil blanenský starosta Jiří Crha (ODS).

Na sportovním stánku působí dva atletické kluby a také fotbalisté, kteří nedávno ještě hráli druhou nejvyšší soutěž. Areál navštěvuje ale také veřejnosti. „Běžecký ovál získal nový polyuretanový povrch, namísto retopingu se v celé délce položila nová podložka a provedl se nástřik EPDM vrstvy. Na fotbalovém hřišti jsme museli shrnout stávající travní drn, revitalizovali jsme vegetační vrstvy a poté založili nový travní koberec,“ uvedl Pavel Vaňha, ředitel oblasti Sportovní povrchy společnosti Swietelsky stavební, která měla dílo na starost.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Blansko, Atletika, Stadion, Rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko se rozšouplo. Máme nejmodernější atletický stadion na sever od Brna, tvrdí  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.