Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chci se zabít, volal muž policistům. Na poslední chvíli ho odřízli ze stromu

Záchranu lidského života si na své konto připsali jihomoravští policisté. Případ zoufalého muže, který se chtěl zabít, neskončil díky rychlému zásahu tragicky. Policistům k rychlé akci pomohly GPS souřadnice odeslané ze sebevrahova telefonu.

Nešťastný muž zavolal na tísňovou linku policistů z okraje Blanska. Dispečinku se stroze svěřil, že se chystá spáchat sebevraždu a popsal, kde se zhruba nachází. K bleskové záchranné akci pak přispěla takzvaná funkce AML. „Ta policistům, záchranářům i hasičům stále častěji pomáhá významným způsobem zkracovat dojezdové časy. Jedná je o rychlé lokalizování volajícího na tísňovou linku s přesností až na třicet metrů pomocí odeslaným GPS souřadnic z mobilního telefonu," popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Díky zjištění přesné polohy se tak policejní hlídka mohla rychle vydat na místo, kde se muž chystal ukončit svůj život. Policisté byli v lokalitě do čtyř minut. „Přišli tak akorát v čas, kdy visícího muže na stromě na poslední chvíli odřízli a předali ho do péče přivolaných zdravotníků," řekl Vala.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policie, sebevražda, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

K bleskové záchranné akci pak přispěla takzvaná funkce AML. „Ta policistům, záchranářům i hasičům stále častěji pomáhá významným způsobem zkracovat dojezdové časy. Jedná je o rychlé lokalizování volajícího na tísňovou linku s přesností až na třicet metrů pomocí odeslaným GPS souřadnic z mobilního telefonu,"
TAK PČR. BLANSKO MÁ DÍKY TECHNICE ZASE JEDEN VYNIKAJÍCÍ VÝJEZD K JEJICH CTI - ZDRAVÍM VŠECHNY, ZVLÁŠTĚ NA ŘEDITELSTVÍ - VÁŽÍM SI JEJICH PRÁCE A RYCHLÉ POMOCI K ZÁCHRANĚ LIDSKÉHO ŽIVOTA. DOBA JE ZLÁ A MNOHO LIDÍ TĚŽCE NESE ZMĚNY, PROBLÉMY V LÁSCE, APOD - ALE ŽIVOT MÁME JEN JEDEN....

Čtvrtek, 15. června 2023, 16:48Odpovědět

Mil Stejskal

Chci se zabít tak volám PČR aby mě zachránili ? Trapný. Doufám že ten výjezd zacáluje :-(

Čtvrtek, 15. června 2023, 16:37Odpovědět

Chci se zabít, volal muž policistům. Na poslední chvíli ho odřízli ze stromu  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.