Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Atleti a fotbalisté z Blanska se dočkali. Město začne s rekonstrukcí stadionu

V Blansku se chystá nákladná modernizace atletického stadionu, který slouží atletům i fotbalistům, již ještě nedávno hráli na stánku druhou ligu. Město stavbě v Mlýnské ulici na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka zaplatilo nový tartan, opravu tribun nebo zázemí pro sportovce.

O rekonstrukci stadionu se v okresním městě mluví dlouhodobě. První úpravy podstoupil objekt před třemi lety. Nyní začíná další fáze stavebních prací, jež vyjdou na téměř 20 milionů korun. Počítá se s modernizací jednotlivých sektorů atletických disciplín či nákladná výměna tartanu běžeckého oválu. Na práce aktuálně radnice hledá zhotovitele. Pokud půjde vše podle plánu, nastěhují se dělníci a stroje na sportovištěna jaře. 

„Atletický stadion po dokončení modernizace poskytne nové či doplněné zázemí a vybavení pro nejrůznější disciplíny, kromě běhu také pro hod oštěpem, skok o tyči, skok daleký, trojskok, vrh koulí a podobně. Modernizován bude vodní příkop i vlastní atletický ovál, konkrétně jeho tartanový povrch. Atleti získají také nový úložný prostor pro nejrůznější sportovní pomůcky,“ sdělila Leona Mazourková z investičního oddělení odboru správy a rozvoje města.

Nový bude rovněž trávník, kde dojde k výměně stávajícího travního drnu a k pokládce vegetační vrstvy. Dělníci opraví schodiště i vstupní prostory u cykloboxů. Stávající povrch nahradí dlažba. 

„Práce navazují na předchozí modernizaci, kdy areál získal díky šestimilionové investici nové oplocení, vybudovali jsme dva nové vjezdy a pětici vstupních branek pro pěší, novou hlavní bránu i nový střešní plášť a opláštění stěn tribuny. Poničené lavičky na tribuně nahradilo pět set nových sedaček, částečně vyspravit se podařilo také stupně pro stojící diváky v okolí hrací plochy, rekonstruovala se elektroinstalace,“ dodal starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aneta Šamšulová

Štítky Blansko, Atletika, Stadion, Investice, Rekontrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atleti a fotbalisté z Blanska se dočkali. Město začne s rekonstrukcí stadionu  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.