Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Blansku se vyznamenal autobusák. Dupl na brzdu a zabránil nehodě

Dobrá práce, uslyšel od jihomoravských policistů řidič autobusu v Blansku, když pohotovým dupnutím na brzdu zabránil nehodě. Ke krajnímu řešení se uchýlil kvůli tomu, že jej a cestující ve voze nebezpečně ohrozil neznámý motorista v červené fabii. Nyní šoféra hledá policie.

K inkriminovanému momentu došlo minulý týden v pátek. Nyní policisté zveřejnili výzvu, aby se nezodpovědný šofér sám přihlásil nebo jej pomohli identifikovat svědci události.

Krátce po jedenácté hodině vyjížděl autobus městské hromadné dopravy ze zastávky Seifertova v Blansku. Ve stejnou chvíli projížděl ulicí Seifertova dosud neznámý řidič s vozidlem značky Škoda Fabia, červené barvy. Při odbočování vpravo do ulice Dolní Pálava svou bezohlednou jízdou ohrozil řidiče a cestující autobusu. Střetu s vozidlem zabránil pohotový šofér autobusu, který zareagoval prudkým zabrzděním,“ popsala policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Při prudkém zabrzdění došlo ke zranění cestujících. Dvě z nich putovaly na lékařské ošetření. I právě kvůli zraněným osobám policisté hledají řidiče červené fabie. „Ze samotného ujetí od nehody sice řidiči hrozí jen pokuta a ztráta sedmi bodů, pokud ale dojde ke zranění cestujících, dopouští se trestného činu, za který hrozí až osmiletý trest,“ dodala Koryťáková.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Blansko, Nehoda, Policie, Pátrání, havárie, Škoda Fabia, Pavlovské vrchy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Krahula

Právě dupnutí na brzdu vede často ke zranění cestujících.

Úterý, 1. února 2022, 19:45Odpovědět

Jiří Černý

Ujetí od nehody - snad přestupek za nedání přednosti? Vždyť ke kontaktu vozidel nedošlo. A třeba si ohrožení cestujících ani neuvědomil. PS: tím nechci hájit piráta.

Pondělí, 31. ledna 2022, 17:43Odpovědět

V Blansku se vyznamenal autubusák. Dupl na brzdu a zabránil nehodě  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.