Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V centru Blanska vzniká nové parkoviště, hotové bude na podzim

Stání pro šestačtyřicet vozidel se dnes začalo stavět v centru Blanska. Parkoviště, které nahradí současný nevyhovující prostor pro patnáct aut, by mělo být dokončeno do 31. října 2021. Součástí úprav terénu bude výsadba nových stromků.

Nové stání vzniká ve vnitrobloku ulic Žalkovského a A. Skotáka, který se nachází nedaleko náměstí Svobody. V rámci stavby přibude také nová spojnice těchto ulic, která bude mít za cíl zklidnit dopravu v okolí. Dokončení projektu za 6,6 milionu korun je v plánu do konce října.

„V uplynulém týdnu si stavební firma připravovala komunikační cesty, aby v průběhu realizace nedocházelo ke znečištění stávajících komunikací v okolí,“ popsala Sylva Vágnerová z investičního oddělení blanenské radnice. Od dnešního dne platí ve vnitrobloku zákaz parkování. Ještě tento týden dojde na odstranění obrubníků i vyfrézování povrchu současného parkoviště, které lidé dosud využívali nad jeho kapacitní možnosti.

Kvůli stavebním pracím bude omezeno také parkování v části ulice A. Skotáka. „Od středy 28. července do pátku 30. července bude zřejmě nutná úplná uzavírka části ulice A. Skotáka kvůli vybudování nové přípojky pro kanalizaci. Konkrétní rozsah omezení bude zřejmý až poté, co odstraníme vrchní vrstvu vozovky,“ upřesnil stavbyvedoucí Josef Sedlák, který věří, že alespoň částečný provoz v ulici zůstane zachován.

Výstavba nového stání si již na jaře vyžádala pokácení bříz, keré se ve vnitrobloku nacházely. Stromy by mělo nahradit šest třešní a živý plot, který oddělí parkoviště od bytových domů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv města Blansko

Štítky stavba, parkoviště, Blansko, vnitroblok, Náměstí Svobody, Josef Sedlák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Blanska vzniká nové parkoviště, hotové bude na podzim  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.