Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hlavní spojnici Blanska s oblastí Palava letos čekají dlouho plánované opravy

Spojnice centra Blanska s rekreační oblastí Palava se dočká rekonstrukce. Letos začne první etapa dlouho plánované opravy chodníku v ulici Horní Palava. Rekonstrukci úseku od zatrubnění palavského potoka až po workoutové hřiště připravovalo město už od roku 2014. 

Zpevnění povrchu musí předcházet celková rekonstrukce všech inženýrských sítí, oprava mostků i veřejného osvětlení a vybudování zálivů pro parkování. Přípravy oprav jsou proto časově náročné.

„V těchto místech navíc nejde o klasický chodník, ale o takzvanou komunikaci se smíšeným provozem, kterou místní používají také pro příjezd ke svým nemovitostem. Náklady na opravu úseku dlouhého necelých 250 metrů se tak odhadem určitě vyšplhají přes deset milionů korun,“ vysvětlil vedoucí investičního oddělení Marek Štefan.

Kompletní reknostrukce chodníku začne letos na podzim. „Chodník využívají obyvatelé sídliště Sever a částečně i lidé ze Zborovců. Jde také o jednu z hlavních spojnic s rekreační oblastí Palava, kterou místní zejména v době mimořádných opatření používají při procházkách,“ uvedl starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

Do konce roku by se pak měly realizovat také opravy a přeložky sítí, na jaře v roce 2022 pak přijdou na řadu zbylé stavební práce. První etapa rekonstrukce potrvá dva roky, navázat by na ni měla roku 2023 druhá část oprav. Ta se bude týkat úseku od hřiště až po vyústění cesty z Lovětína, která spojuje Horní Palavu s blanenskou nemocnicí.

Ohodnoť článek

Foto Archiv města Blansko

Štítky oprava, Blansko, chodník, Jiří Crha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní spojnici Blanska s oblastí Palava letos čekají dlouho plánované opravy  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.