Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přírodní koupaliště na jižní Moravě mají vhodnou vodu ke koupání

Přírodní koupaliště v Jihomoravském kraji mají vodu vhodnou ke koupání. Vyplývá to z měření, které provedla Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje. Sleduje zhruba dvacítku nejnavštěvovanějších koupališť nejméně jednou za měsíc, některá i častěji. Zjištěné údaje lidé najdou i na informačních tabulích.

Teplota vody všech sledovaných přírodních koupališť se pohybuje mezi 22 až téměř 26 stupni s výjimkou jezírka resortu Wellness Infinit Maximus, které má 17 stupňů. Nejteplejší voda s více než 25 stupni je v přírodním biotopu v městské části Brno-jih, nejméně teplá je v rybníku Suchý na Blanensku, kde je přes 22 stupňů.

Vhodnou vodu ke koupání nabízí i vodní nádrž Letovice a Palava na Blanensku, Brněnská přehrada na všech koupalištích, tedy na Kozí horce, Osadě, Rakovci, Rokli i Sokolském koupališti.

Koupat se dá také v Nových Mlýnech na Břeclavsku, Lučině na Hodonínsku, Lulči na Vyškovsku nebo na Vranovské přehradě a ve Výrovicích na Znojemsku.

Na počátku letní sezony bývá voda vesměs dobrá. S přibývajícími týdny však může vlivem počasí podle hygieniků docházet k tomu, že se kvalita vody zhorší kvůli přemnožení sinic. Voda pak může mít horší vlastnosti, může být kalná nebo cítit rybinou, případně může mít horší jakost.

Ředitel odboru hygieny obecné a komunální jihomoravské hygienické stanice Miroslav Staněk už dříve řekl, že se lze koupat i ve vodě se zhoršenou kvalitou, aniž lidem způsobí problémy. Pouze citliví jedinci mohou mít například vyrážku nebo zánět spojivek. Pokud je voda nevhodná ke koupání nebo nebezpečná, lidé by se v ní koupat neměli.

Foto Maximus Resort | Zdroj ČTK

Štítky přírodní koupaliště, jižní morava, kvalita vody, Jihomoravský kraj, koupání, koupaliště, Krajská hygienická stanice, okres Blansko, Letovice, Brněnská přehrada, Kozí horka, Rakovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní koupaliště na jižní Moravě mají vhodnou vodu ke koupání  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.