Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VOLBY 2022: Nechci stát frontu před urnou, zburcovala žena jihomoravské policisty

Druhý den komunálních voleb je v České republice v plném proudu. Společně s voliči a volebními komisemi se již tradičně dali do akce také strážci zákona. V Brně museli řešit nevhodné plakáty i netrpělivou ženu, kterou rozčílila dlouhá fronta před urnou.

Ještě před pátečním začátkem voleb zamířili jihomoravští policisté do obce na Břeclavsku, kde si lidé stěžovali na pomluvy dosluhujícího zastupitelstva. Podobný případ se odehrál také v jedné z městských částí moravské metropole. Tam se objevily plakáty, které měly poškozovat vedení radnice.

Na jižní Moravě řeší již tradičně také neobvyklé příhody. Například loni nahlásil anonym bombu ve volební místnosti. Včera zase zburcovala policisty žena, která měla naspěch. „Kuriozitou je stížnost na to, že jedna z voliček musela před urnou deset minut čekat," shrnul volební dění mluvčí policistů Pavel Šváb.

VOLBY 2021: V Brně někdo nahlásil bombu ve volební místnosti

Jihomoravští policisté pátrají po neznámém pachateli, který dnes anonymně nahlásil bombu ve volební místnosti. Vyšetřovatelé nechtěli prozradit, kde se událost stala. Jedná se prozatím o největší incident letošních voleb v kraji, jenž policie...

Zabývat se hlídky musely také oznámením o manipulacích s volebními lístky. „O této skutečnosti jsme také vyrozuměli osobu odpovědnou za organizaci voleb v Brně, která informovala předsedy volebních komisí k přijetí vlastního opatření," řekl Šváb.

O volebních dnech jsou v okolí volebních místností posílené policejní hlídky, které spolupracují se členy jednotlivých komisí. Na pozoru jsou také strážníci. „Volební víkendy v brněnských okrscích bývají převážně klidné. Hlídky brněnské městské policie občas asistují voličům, které postihnou zdravotní komplikace a v minulosti pomáhaly třeba i epileptikům," informoval mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, městská policie, volby, Brno, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Česko, Pavel Šváb, Jihomoravský kraj, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Nechci stát frontu před urnou, zburcovala žena jihomoravské policisty  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.