Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dnes se znovu otevřou volební místnosti pro druhé kolo senátních voleb. Z auta volilo na jihu Moravy jen pár lidí

Ve třech volebních okrscích na jihu Moravy se dnes a zítra opět otevřou volební místnosti. Občané si mohou vybrat svého zástupce v horní komoře parlamentu. Své senátory si lidé volí v Brně, na Znojemsku a Brněnsku-Vyškovsku. Voliči v karanténě nebo s pozitivním testem volili už ve středu z auta, k urnám jich však na celé jižní Moravě přijelo pouze 58.

Možnost odevzdat hlas z auta byla v kraji na čtyřech místech, a to v Brně u výstaviště, ale Znojmě na parkovišti u areálu policie v Pražské ulici, ve Vyškově na parkovišti náměstí Československé armády a v Hodoníně, kde lidé odevzdávali hlas do Senátu v obvodu Uherské Hradiště, který leží už ve Zlínském kraji. V Hodoníně bylo možné hlas odevzdat na parkovišti u městského hřbitova.

Zatímco při prvním kole voleb do Senátu, když se odevzdával hlas i do krajských voleb, projevilo zájem využít stanovišť přes 400 lidí, nyní je zájem malý. Za první dvě hodiny přijelo na výstaviště v Brně jediné auto.

V Brně-městě bojuje o přízeň voličů bývalý ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus (ODS) a bývalá ombudsmanka Anna Šabatová, kterou podporují třeba Zelení, hnutí Senátor 21 nebo Idealisté.


Znojemský kandidát na senátora přirovnal migranty ke koronaviru. Soupeře osočil z plánu přijímat uprchlíky

Zbývají dva dny do začátku druhého kola senátních voleb na Znojemsku a mezi kandidáty se začíná pořádně přiostřovat. Kandidát na senátora a starosta Znojma Jan Grois (ČSSD) začal distribuovat letáky, ve kterých obviňuje protikandidáta starostu...


Ve Znojmě svedou boj starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina (TOP 09), kterého podporuje i KDU-ČSL, ODS, STAN a další podporovatelé, a starosta Znojma Jan Grois, který je sice členem ČSSD, ale kandiduje jako nezávislý.

Ve Vyškově se rozhodne mezi bývalým poslancem Jaroslavem Klaškou (KDU-ČSL), kterého podporuje i ODS a TOP 09, a lékařem Karlem Zitterbartem, který je kandidátem STAN s podporou Pirátů.

Volební místnosti se otevřou v pátek ve 14 a zavřou ve 22 hodin. V sobotu budou lidé moci volit od 8 do 14 hodin.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky volby, Senát, 2020, hlasování, jihomroavský kraj, volební místnost, Morava, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Brno, Parlament České republiky, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, Znojmo, ODS, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se znovu otevřou volební místnosti pro druhé kolo senátních voleb. Z auta volilo na jihu Moravy jen pár lidí  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.