Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Olympijské hry v Soči skončily historickým úspěchem našich

Prvními Olympijskými hrami, na kterých soutěžili sportovnci samostatné České republiky, byly Zimní olympijské hry v norském Lilehammeru v roce 1994. V tomto roce ještě naši reprezentanti nedokázali získat ani jedno umístění na stupních vítězů. Letos, o dvacet let později, se v ruském Soči podařil historicky největší medailový zisk naší země. Plných osm cenných kovů.

Osm medailí se podařilo získat šesti sportovcům. Nejúspěšnějším reprezentantem se stal biatlonista Ondřej Moravec, který vystoupal na nejvyšší příčky ve třech závodech. Stříbro získal z individuálního stíhacího závodu, bronz v závodu s hromadným startem a o stříbro se dělí společně s Gabrielou Soukalovou, Veronikou Vítkovou a Jaroslavem Soukupem ve smíšené štafetě. 

Nejcennější kov získaly suverénní Eva Samková a medailově spolehlivá Martina Sáblíková. Ta dokázala získat ještě další druhé místo a získala tak již svou celkově pátou olympijskou medaili (v roce 2010 ve Vancouveru vybojovala dvě zlata a bronz)!

Biatlonový koncert svými výkony podpořili Jaroslav Soukup (bronz ve stíhačce) a Gabriela Soukalová (stříbro v závodu s hromadným startem) a Česká republika tak zapsala svůj největší medailový zisk v historii. 

 

Štítky olympijské hry, ZOH, Zimní olympijské hry, Soči, Rusko, 2014, medaile, info grafika, Česko, bronzová medaile, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec, Veronika Vítková, Eva Adamczyková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijské hry v Soči skončily historickým úspěchem našich  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.