Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kráska to v závodu motokár natřela zkušeným mužům

Sedm jezdců za sebou v sobotním exhibičním závodu na motokárách v brněnské Kart Areně nechala teprve osmnáctiletá Gabriela Jílková. Soutěž se konala u příležitosti vyhlášení výsledků Mezinárodního mistrovství České republiky 2013 v závodech automobilů na okruzích.

Sličná blondýna přitom pány porazila se slušným náskokem. Domů si tak odnesla zasloužený pohár. Nebyla však jediná. Na závodní dráze si to rozdali také novináři a přítomní hosté. Brněnskou Drbnu reprezentoval šéfredaktor Miroslav Toman, který se umístil celkově pátý, stal se však nejlepším soutěžícím novinářem. „Nemám zrovna nejvhodnější konstituci pro závodění na těchto lehkých strojích, ale jízdu jsem si maximálně užil a vyplavené endorfiny spolehlivě ukryly rychle nastupující únavu. S profesionály se nemohu vůbec porovnávat, ale se stále se zlepšujícími časy jsem byl naprosto spokojený,“ řekl Toman.

Nechyběl ani souboj amatérek, který ve kterém nad modelkami zvítězila barmanka Kart Areny. „Dámy si evidentně užívaly okolí a nikam nespěchaly. Zato však jejich jízda nepostrádala styl,“ okomentoval moderátor akce Jakub Uličník.

Ceny si odnesli i řidiči formulí a cestovních aut. Mistrem České republiky pro rok 2013 se v kategorii formulí stal Petr Trnka. Sprintovým závodům cestovních aut do dvou tisíc kubických centimetrů kraloval Marek Fried, v silnější tři a půl tisícové kubatuře Robert Šenkýř. Ve vytrvalostních závodech slabší kubatury zvítězili Petr Mandelík a Petr Levíček, silnější kategorii ovládnul Jan Skalický. Poháry vítězům předal starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka.

Autoři

Štítky motokáry, Gabriela Jílková, mistrovství, Kart Arena, Libor Šťástka, Česko, Miroslav Toman, Formule 1, Jakub Uličník, Robert Šenkýř, Jan Skalický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kráska to v závodu motokár natřela zkušeným mužům  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.