Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno hledá mezi dětmi novou Martinu Sáblíkovou

Příležitost zazávodit si na jakýchkoliv bruslích, k otestování a změření časů na 1 a 3 kola při jízdě mezi hokejovými mantinely, takže na 111 nebo 333 metrů, nabízí všem dětem základních škol Brna a okolí rychlobruslařský klub mládeže CENTRUM SPORTŮ-NowiS TEAM.

Zájemci se mohli přihlásit během pondělí a úterý na zimním stadiónu v Králově Poli. Další možností je středa a případně ještě následující pondělí 25. února.

Přihlásit se k soutěži o nejrychlejší bruslařku, bruslaře Brna, k soutěži o medaile, lze na místě, nebo předem prostřednictvím tohoto webu.

Hlavní trenérkou CENTRA SPORTŮ je paní Věra Břínková. Trénuje a vychovává v Brně děvčata a kluky především všestranně, a podle metod jejího někdejšího reprezentačního kolegy, dnes reprezentačního trenéra rychlobruslení Petra Nováka.

Dvě dívky, které prošly rukama Břínkové a následně i Nováka, už dokázaly v podmínkách Brna takřka zázrak: splnit náročné časové limity pro start v Juniorském světovém poháru.

Eliška Dřímalová (17) na něm startuje o víkendu v italském Collalbu. Sára Pavlíčková (15) už také trénuje po boku olympijské vítězky Martiny Sáblíkové a do Juniorského SP s ní Novák počítá v příští zimě.

Eliška a Sára dokázaly vítězit ve výpravách JMK v rychlobruslařských soutěžích posledních Zimních olympiád dětí a mládeže ČR. Novou "Martinu", "Karolínu", "Elišku", další "Sáru", ale také šikovné bruslící kluky nyní v Brně a okolí Břínková s Novákem hledají.

Zajímají je především bruslící dítka ze 3. - 7. tříd. Která se chtějí něco naučit i ve sportech olympijské vítězky Martiny Sáblíkové: rychlobruslení, in-line bruslení, cyklistiku. Ne každý přece může hrát hokejovou NHL nebo prosadit se krasobruslařsky jako Březina.

Závody a testy na zimním stadiónu v Králově Poli, Vodově ul., současně pomohou k výběru talentovaných bruslařů pro reprezentaci Brna a Jihomoravského kraje za rok, až zase vypuknou rychlobruslařské soutěže české Zimní olympiády dětí a mládeže 2014.

Zdroj: www.centrumsportu.net
Foto: Bjarte Hetland, Wikipedia

Štítky Příležitost, rychlobruslení, děti, školáci, klub mládeže, CENTRUM SPORTŮ-NowiS TEAM, zimní stadion, Královo Pole, Brno, Martina Sáblíková, Petr Novák, soutěž, Eliška Dřímalová, Zimní olympijské hry, Jihomoravský kraj, National Hockey League, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno hledá mezi dětmi novou Martinu Sáblíkovou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.