Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnští korfbalisté vylovili v Třeboni evropský bronz

Největší úspěch v dosavadní historii brněnského korfbalu. Tak by se dal ve stručnosti shrnout výsledek účasti brněnského Korfbal klubu na víkendovém turnaji Europa Shield, který se uskutečnil koncem ledna v Třeboni.

Turnaj Europa Shield je obdobou fotbalové Evropské ligy, účastní se ho celky, které skončily v evropských soutěžích na 2. a 3. místech.

V současnosti vedoucí tým české extraligové tabulky KK Brno nemá s evropskými poháry velké zkušenosti – poprvé a naposledy se zúčastnil právě turnaje Europa Shield v roce 2011, kde získal 4. příčku.

V letošním ročníku si svůj předloňský výsledek brněnský celek ještě o jednu příčku vylepšil, když v souboji o třetí místo porazil tuzemského rivala z Kolína. A nechybělo mnoho a Brno mohlo sahat i po příčce nejvyšší. Vždyť v semifinále podlehlo favoritovi ze Španělska, celku CK Vallparadis, až v prodloužení 16:17.

„Semifinálová porážka s Vallparadis byla jako opakující se špatný sen. Se stejným soupeřem jsme prohráli před dvěma lety v souboji o postup do finále úplně stejným výsledkem 16:17, tehdy nám Španělé dali koš v poslední vteřině hrací doby. Letos ho dali v prodloužení, které jsme bohužel absolutně nezvládli,“ vzpomíná hrající předseda klubu, Ondřej Fridrich.

„Tentokrát jsme si ale náladu aspoň vylepšili, když jsme zdolali v zápase o 3. místo VKC Kolín a bronzová medaile je krásnou tečkou za úspěšným turnajem,“ dodal Fridrich.

Bronzová medaile z turnaje Europa Shield je rozhodně největším dosavadním úspěchem brněnského korfbalu, ale korfbalistky a korfbalisté z brněnské metropole už hledí dál.

„Letošní cíl je naprosto jasný - konečně získat pro Brno první mistrovský titul! Vedeme extraligu, máme vynikající tým, který je dobře vyváženou kombinací dravého mládí i zkušeností. Ještě nás ale čeká dlouhá cesta - na začátku byla bronzová z Europa Shieldu, snad bude na konci mistrovská zlatá,“ prozradil své cíle na závěr trenér KK Brno, Jakub Máša.

Korfbal je smíšený míčový sport, který vznikl před více než sto lety v Holandsku. Hrají ho osmičlenné týmy složené ze 4 mužů a 4 žen, jejichž úkolem je vstřelit co nejvíce košů. Hraje se s míčem podobným fotbalovému na dva 3,5 metrů vysoké plastové nebo proutěné koše bez odrazové desky.

Hraje se výhradně rukama a hráči na rozdíl od basketbalu nesmí běhat ani driblovat s míčem. Korfbal je rychlý, kombinační a bezkontaktní sport založený na rovných možnostech všech hráčů bez ohledu na pohlaví či fyzickou disponovanost.

Tisková zpráva

Štítky korfbal, Brno, Korfbal klub, turnaj, Europa Shield, Třeboň, bronz, KK Brno, bronzová medaile, Kolín, Španělsko, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští korfbalisté vylovili v Třeboni evropský bronz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.