Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Biker Cink se stal nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje

Biker Ondřej Cink zvítězil v anketě o nejlepšího jihomoravského sportovce za rok 2012. Dvaadvacetiletý cyklista Merida Bike týmu skončil v uplynulé sezoně na 14. místě na olympijských hrách v Londýně a v kategorii do 23 let získal tituly mistra Evropy a mistra světa.

V soutěži týmů získali prvenství loňští finalisté extraligy hokejisté Komety Brno. Slavnostní výsledky byly vyhlášeny ve sportovní hale Fakulty sportovních studií a ceny nejlepším předal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Ocenění talent roku převzal nohejbalista Sokola Modřice Lukáš Rosenberg, který je juniorským mistrem světa v kategorii dvojic i trojic. Nejlepších mládežnickým týmem se staly atletky AK Olympu Brno, juniorské mistryně Evropy v soutěži družstev.

Ocenění pro nejlepší sportovní akci roku převzali funkcionáři SKST Hodonín, kteří uspořádali Světový pohár juniorů a kadetů ve stolním tenise.

Vyznamenání za celoživotní přínos sportu obdrželi funkcionářka moderní gymnastiky Blanka Mlejnková, pedagog Miroslav Holomek, Petr Odstrčil (společenské tance) a hokejový pedagog Luboš Strnad.

Napsal Jiří Pošvář, redakce ČTK Brno
Foto: Tim Regan, Wikipedie

Štítky Nejlepší sportovec, 2012, vyhlášení, Jihomoravský kraj, biker, Ondřej Cink, Evropa, olympijské hry, Londýn, HC Kometa Brno, Michal Hašek, Wikipedie, Tim Regan, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biker Cink se stal nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.