Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Basket: Valosun drží druhou příčku, IMOS poskočil na třetí

Osmým kolem pokračovala v úterý a ve středu nejvyšší Ženská basketbalová liga. Tým z Králova Pole Valosun Brno v něm dal zapomenout na vysokou porážku s USK Praha z minulého kola a pomstil se na dalším pražském týmu Slavii Praha. IMOS Brno také dokázal zvítězit a to v těžkém zápase ve Strakonicích. Jako již tradičně se nedařilo Sportovní škole míčových her, která i svůj osmý zápas v soutěži prohrála, tentokráte s Karlovými Vary.

Valosun po drtivé domácí porážce z předchozího kola s USK Praha (45:88) dokázal zmobilizovat své psychické síly a výkonem proti Slavii opět připomněl skvělou formu v této sezoně. V pražské hale Slavie porazil domácí tým přesvědčivě 65:82, když zvrat nastal ve třetí čtvrtině utkání, ve které Brňanky dominovaly a dokázaly ji vyhrát 27:14. Valosun tak stále drží druhou pozici v tabulce ŽBL.

BLK Slavia Praha - Valosun KP Brno 65:82 (17:21, 32:36, 46:63,)
Slavia Praha: Lowenthal 18, Phlillips 14, Johnová 10
Valosun Brno: Sprague 20, Švrdlíková 19, Conners 13


IMOS poskočil na třetí příčku

IMOS to v utkání se Strakonicemi neměl vůbec jednoduché. Kromě první části, ve které jasně dominoval, zápas nabídl velmi vyrovnaný duel, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Definitivní zvrat nastal až v části poslední, kterou tým trenéra Jana Bobrovského vyhrál 15:8 a posunul se tak na třetí příčku ligové tabulky.

Nejlepší střelkyní IMOSu byla pivotka Danielle Hamilton-Carter se 14 body, o dva méně, ale zato 7 doskoků přidala Alena Hanušová, která navíc společně s Ashley Key překonala výkonem v zápase ve Strakonicích stobodovou střeleckou hranici. Po osmi odehraných kolech ŽBL má Hanušová na svém kontě 106 bodů, Ashley Key celkově 108.

BK Czech Coal Adast Strakonice – BK IMOS Brno 53:64 (16:27, 33:39, 45:49)
Strakonice: Jeništová 14, Jilečková 13, Chlebovcová 10
IMOS: Hamilton-Carter 14, Hanušová 12, Vlková a Pecková 10, Key 9

 

SŠMH opět neprolomilo sérii bez vítězství

Úplně jiné starosti než Valosun a IMOS má Sportovní škola míčových her Brno. Ta v dosavadním průběhu soutěže ještě nedokázala vyhrát a domácí duel s Karlovými Vary tuto sérii nepřerušil. V příštím kole navíc narazí v Brněnském derby na IMOS a ani zde nepůjde SŠMH do zápasu jako velký favorit. Zápas se uskuteční 19.10. od 17 hodin v hale Rosnička.

BK SŠMH Brno - Loko Karlovy Vary 61:70 (13:22, 30:36, 42:52)
SŠMH Brno: Vacková 23, Ivančevič 15, Selucká 6
K. Vary: Tavic 16, Vrančič 14, Eisnerová 10

Tabulka soutěže 

Štítky basketbal, Brno, imos, valosun, sšmh, zenska basketbalova liga, zbl, Strakonice, EXCELSIOR Ženská basketbalová liga, soutěž, Karlovy Vary, USK Praha, Praha, IMOS Brno, a.s., Královo Pole, Alena Hanušová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basket: Valosun drží druhou příčku, IMOS poskočil na třetí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.