Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Masarykův okruh se vrací motorky, o víkendu se pojede Jarní cena Brna

Na brněnský Masarykův okruh se vrací závodní ruch. O víkendu se budou na závodní dráze prohánět motocykly při Jarní ceně Brna, při níž se představí nejlepší tuzemští jezdci. Tradiční motoristická akce dostala výjimku od ministerstva zdravotnictví.

Populární akce je prvním podnikem, který se v letošní sezóně na závodní dráze Masarykova okruhu uskuteční. „Jarní cena Brna je pevnou a tradiční součástí závodního kalendáře Masarykova okruhu a mezi tuzemskými závodníky je velmi oblíbená. Bude to sice vzhledem k nemožnosti účasti diváků zvláštní ročník, ale pevně věřím, že je to jasné znamení, že se blíží lepší časy,“ sdělila předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová

Podle pořadatelů mají jezdci o účast velký zájem, a to i přes to, že se závody pojedou ve speciálním režimu, při kterém se musí dodržovat veškerá protiepidemiologická opatření. Kvůli tomu nesmí například na tribunu diváci.

Mladé naděje

Závodů se zúčastní také deset mladých závodníků z Brno Circuit Junior Racing Teamu, kteří tak své síly poměří s tuzemskou motocyklovou špičkou. Mimo jiné do závodů zasáhnou i Jakub GureckýJonášem Kocourkem, kteří primárně závodí v evropském juniorském šampionátu Northern Talent Cup.

Moc se těším, Masarykův okruh je má domácí trať a za jakoukoliv příležitost si zde zazávodit jsem rád. Budu startovat ve třídě Stock 300 na motorce, se kterou jezdíme seriál Northern Talent Cup. Samozřejmě se chci na úvod sezóny tady v Brně dobře umístit, ale je to zároveň ideální trénink před prvními letošními evropskými závody, které nás čekají v půlce května v Le Mans,“ popsal Gurecký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Autodrom Brno

Štítky Závody, Brno, Motorismus, Velká cena Brna, Masarykův okruh, Jakub Gurecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Masarykův okruh se vrací motorky, o víkendu se pojede Jarní cena Brna  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.