Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Návštěvnost MotoGP letos mírně klesla. Problémy v dopravě nenastaly

Závody Velké ceny České republiky silničních motocyklů v Brně navštívilo v průběhu tří dnů 187.348 diváků, což je méně než před rokem. I přes slunečné počasí a výborné výsledky Jakuba Kornfeila celková návštěvnost zůstala pod hranicí 200.000. Na dnešní hlavní závody zavítalo 84.678 fanoušků.

„Návštěvnost je v intencích minulého roku, byť je o něco málo nižší," řekl tajemník pořádajícího Spolku pro GP ČR Brno Adam Svoboda. Před rokem na Masarykův okruh přišlo 193.834 diváků. „Doufali jsme v co nejvyšší návštěvnost, ale rozdíl není z našeho pohledu markantní," uvedl Svoboda.

Rekord před lety zajistila přítomnost populárního Maďara

O důvodech mírného poklesu diváckého zájmu nechtěl zástupce pořadatele spekulovat. „Jestli je to kvůli návratu superbiků do Brna nebo proto, že předešlá Velká cena na Sachsenringu ve spojitosti s další Velkou cenou v Rakousku vytvořili geografický trojblok blízkých závodů, které se jedou během měsíce, nedokážeme v tuto chvíli říct," řekl Svoboda. Dosavadní divácké maximum přinesl rok 2015, kdy do Brna od pátku do neděle přijelo 248.434 diváků. Nedělní hlavní závody tehdy sledovalo 138.752 fanoušků. Tehdy však nebyla součástí MS rakouská GP a v šampionátu jezdil populární Maďar Gábor Talmácsi, za nímž krajané na jižní Moravu v hojném počtu jezdili.

„Samozřejmě, že si dovedeme představit vyšší návštěvnost, než je nyní, ale letos byla prostě taková. Nejsme zklamaní. Letos se přímo na místě prodalo více vstupenek, naopak méně se jich prodalo v předprodeji," uvedl Svoboda. 

Problémy v dopravě nenastaly

Příjezd fanoušků na brněnskou Velkou cenu České republiky silničních motocyklů byl dnes bezproblémový. Provoz na dálnici byl plynulý, menší zdržení čekalo řidiče jen v areálu automotodromu. Policie řešila jen drobné nehody.

Výjimkou byla páteční podvečerní nehoda, kdy se u Lesní Hluboké na Brněnsku střetl třiapadesátiletý motocyklista ze Švýcarska s protijedoucím osobním autem, které se při předjíždění nestihlo zařadit zpět do svého pruhu. Muže záchranná služba letecky přepravila do nemocnice, kde ale zraněním podlehl.

Policisté mají zatím nahlášeny dvě krádeže peněz ze stanů, prověřují i nahlášené zmizení peněz z hotelu. V Brně také kdosi odcizil výfuky ze dvou motocyklů. Do sebe se při sobotním rozjezdu také pustili dva horkokrevní řidiči. „Padlo pár facek bez újmy na zdraví, jediný šrám tak utrpělo jedno z aut, skončilo s prokopnutým blatníkem. Další eskalaci konfliktu zabránila policejní hlídka," uvedli dnes policisté na webu. Oba řidiči se budou zodpovídat z přestupku. Policisté kontrolují i řidiče, zda nepožili alkoholický nápoj. Na silnicích v Brně a okolí do dnešního rána přistihli šest řidičů pod vlivem alkoholu, jeden jel pod vlivem drog.

ČTĚTE TAKÉ: Je to doma! Jakub Kornfeil v neskutečném závodě v Brně vybojoval skvělé třetí místo 

Vítězný Dovizioso. Abraham bez bodu

Velkou cenu České republiky v nejsilnější třídě MotoGP nakonec vyhrál italský jezdec Andrea Dovizioso a oslavil první brněnské vítězství v kariéře. Hlavní závod desátého dílu mistrovství světa ovládl před kolegou z továrního týmu Ducati Jorgem Lorenzem a suverénním lídrem šampionátu Marcem Márquezem rovněž ze Španělska. Karel Abraham na 18. místě nebodoval.

Dovizioso se dočkal vítězství v MS poprvé od letošní úvodní Grand Prix Kataru, v královské třídě triumfoval dvaatřicetiletý pilot podesáté. Dalších devět prvenství zaznamenal exmistr světa do 125 ccm v nižších třídách. Jeho nejlepším výsledkem v Brně bylo dosud druhé místo, které obsadil čtyřikrát, naposledy v roce 2011.

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky Motogp, Brno, masarykův okruh, návštěvnost, doprava, Česko, Jakub Kornfeil, Adam Svoboda, Andrea Dovizioso, Karel Abraham, HQM Sachsenring GmbH, Ducati, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost MotoGP letos mírně klesla. Problémy v dopravě nenastaly  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.