Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Juniorky i ve druhém střetnutí kvalifikace MS bez ztráty setu

Do posledního místečka naplněná tišnovská hala viděla vyrovnaný začátek první setu, když týmy šly do prvního technického time outu za stavu 8-7 pro naše hráčky. Vyrovnanost prvního setu pokračuje i v následujících výměnách, kdy Češky mírně vedly, ale Rakušanky dokázaly srovnat na 11-11.

Češky pak opět dokázaly získat mírné vedení do druhého technického time outu 16-14. Rakušanky se však nevzdávaly a stáhly průběžné skóre na 20-19. Naše hráčky měly v závěru setu čtyři setboly, z nichž až třetí dokázaly proměnit ve vítězství v úvodním setu.

Češky vstoupily do druhého setu aktivně a v prvním technickém time outu měly již tříbodový náskok, 8-5. Náš tým i nadále udržoval vedení, které i narůstalo. Nepříjemná událost za stavu 12-7, kdy se zranila Anna Komárková a místo ní musela nastoupit Zuzana Ondrušková. Holky si pak průběh druhého setu pohlídaly a s přehledem jej dotáhly do vítězného konce, 25-19.

Třetí set sice naše holky začaly nervózně, ale rychle se oklepaly a do prvního technického time outu odcházely v tříbodovém náskoku, 8-5. Češky měly od tohoto momentu průběh zápasu ve svých rukou a soupeřkám z Rakouska nedovolily ani náznakem zdramatizovat koncovku setu, 25-11. Zasloužené vítězství s nulou na konci pro náš tým.

Ondřej Marek (trenér Česko): „Myslím, že jsme se na Rakušanky dobře připravili, holky musím pochválit, protože dodržely a bezezbytku splnily taktiku. Na Rakušankách se možná projevil včerejší těžký pětisetový zápas s Bulharkami. Jen mě dnes mrzí zranění Komárkové, která hrála skvělý zápas.“

Jiří Šiller (trenér Rakousko): „Soupeř byl dnes jasně lepší. Gratuluji k zaslouženému vítězství.“

Česká republika – Rakousko 3-0 (25-22, 25-19, 25-11)

Sestava: Hudylivová, Šimáňová, Komárková, Kurková, Nová, Mlejnková, libero Uhlířová

Diváků: 400

Napsal: Lukáš Kozáček

Kvalifikace juniorky na MS

Sobota, 10. ledna 2015, 16:25

Kvalifikace MS juniorek
Kvalifikace MS juniorek

Štítky Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorky i ve druhém střetnutí kvalifikace MS bez ztráty setu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.