Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Volejbalisté Liberce po vítězství před rekordní návštěvou v Brně obhájili titul

Volejbalisté Dukly Liberec obhájili extraligový titul. V dnešním šestém finále svěřenci trenéra Michala Nekoly zvítězili v Brně 3:1 po setech 25:20, 25:19, 18:25 a 27:25. Celkově sérii vyhráli na zápasy 4:2. Mistrem české extraligy je Dukla počtvrté, celkově v nejvyšší soutěži triumfovala už poosmnácté. Finálovému vrcholu v hokejové DRFG areně přihlížela rekordní návštěva extraligy 5556 diváků.

Oba trenéři oproti poslednímu duelu pozměnili základní sestavy. Domácí kouč Ondřej Marek vyměnil smečaře, místo Muroně nastoupil Rus Sucharev. Trenér Dukly Nekola sáhl ke dvěma změnám: jen na lavičce nechal jednu z opor Patuchu a Leikepa. Nahradili je Vencovský se Zajíčkem.

Brňané nedokázali v úvodních dvou setech navázat na předcházející výkony v domácím prostředí. Vstup do zápasu vyšel mnohem lépe agresivnější Dukle, která dostala soupeře pod tlak důrazným servisem a přesnějšími bloky.

Domácí volejbalisté působili nervózním dojmem, nutnost odvrátit finálový mečbol je hodně svazovala. Soupeři umožnili hned v úvodních míčích získat uklidňující pětibodový náskok, který se jim už navzdory střídání nepodařilo zlikvidovat. Do koncovky si Severočeši udrželi šestibodové vedení, které pohodlně proměnili v zisk úvodního setu.

Brňané se z útlumu na chvíli vzpamatovali v úvodu druhého dějství, vyrovnanou partii ale drželi jen do stavu 9:9. Při podání Vencovského se Dukle povedla šňůra šesti bodů, k níž jí dopomohly útočné chyby protivníka.

Po získání náskoku se na liberecké straně rozhostila pohoda. Křečovitě hrajícího protivníka Dukla převyšovala precizní obranou na síti a herním přehledem. V závěru druhého dějství se podařilo svěřencům trenéra Marka
odvrátit tři setboly, ale na vyrovnání šanci neměli.

Ve třetím setu se v brněnském týmu chytil levoruký Andrianov, pod jehož útoky i tvrdým podáním se dosud pevná liberecká obrana začala drolit. K ruské opoře se přidal Hrazdira a bojovným výkonem se podařilo domácím hráčům v bouřlivé kulise snížit na 1:2.

Volejbalová bitva vyvrcholila ve čtvrtém setu. Brňanům se podařilo za stavu 15:19 šňůrou osmi bodů otočit stav a dostat hlediště do extáze, Dukla ale odpověděla čtyřbodovou sérií a vyrovnala na 23:23. V dramatické přetahované nejdříve domácí volejbalisté neproměnili setbol, následně Dukla při servisu Vencovského zvládla druhý mečbol a na hrací ploše se rozpoutaly oslavy dalšího libereckého titulu. 

Autoři | Foto Ondřej Driml

Štítky volejbalista, Volejbal Brno, Liberec, trenér, Michal Nekola, Extraliga ledního hokeje, DRFG, Dukla Liberec, návštěva, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Volejbalisté Liberce po vítězství před rekordní návštěvou v Brně obhájili titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.