Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Basketbalisté Brna vsadí na mladého kouče. Tým po konci Růžičky převezme Vaněk

Pouze několik dní byli bez trenéra basketbalisté Brna. Po konci trenéra Lubomíra Růžičky, který zamířil do maďarského týmu Zalakeramia ZTE KK, nastoupil na pozici hlavního kouče osmadvacetiletý Martin Vaněk. Nový šéf lavičky působí v klubu šest let a naposledy zastával post asistenta trenéra.

Vaněk pochází z Nymburka, kde hrál juniorské kategorie. Následně se přesunul do Brna a ve městě se v posledních letech usadil. Od roku 2017 je součástí Basketu Brno a postupně stoupá v klubové hierarchii. Nyní si poprvé v kariéře vyzkouší pozici hlavního trenéra. 

„Je to pro mě osobně velká výzva, protože Basket Brno patří mezi přední týmy KNBL. Za těch 6 let v klubu jsem tady prožil renesanci brněnského basketbalu a doufám, že se nám podaří navázat na úspěchy z posledních sezon. Velmi dobře znám prostředí i filozofii klubu, ve které určitě budeme chtít pokračovat a dále zapojovat mladé hráče z naší akademie a programu Next Generation do A-týmu,“ řekl na klubovém webu Vaněk, který v minulosti působil i jako asistent trenéra u reprezentace do 18 let.

Brněnskému basketu vrátil medaile i respekt. Nyní kouč Růžička mění Brno za Maďarsko

Basketbalisté Brna jsou bez trenéra. V klubu skončil po čtyřech letech Lubomír Růžička, který klub dovedl po hubených letech zpět mezi tuzemskou elitu. Trenér s reprezentačními zkušenostmi jihomoravský celek opouští po nevydařeném play off a...

V ambiciozním klubu, který v minulé sezoně po skvělé základní části nečekaně skončil už čtvrtfinále play off, panují s příchodem nového lodivoda velká očekávání. ,,Pro Martina Vaňka na pozici hlavního trenéra jsme se rozhodli z několika důvodů. Jednak je v klubu již dlouhou dobu na pozici asistenta, kde prokázal odbornost, loajalitu a charakter a také velmi dobře pracuje s mladými hráči, kde předpokládáme návaznost i v následující sezoně. Jsme přesvědčeni, že pro klub je to nejlepší možná volba,“ dodal Roman Marko generální manažer brněnský basketbalistů s tím, že další členy realizačního týmu představí celek v následujících týdnech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky Brno, Basketbal, Trenér, Vaněk, Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Brna vsadí na mladého kouče. Tým po konci Růžičky převezme Vaněk  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.