Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Brně se odkládá basketbalový svátek. Francouzky mají covid

Basketbalistky brněnských Žabin se chystaly zítra odehrát zápas osmifinále play-off Eurocupe proti francouzskému celku Tango Bourges. Souboj s jedním s nejlépe nasazeným týmem soutěže se ale nakonec odkládá. V týmu zahraničního soupeře se vyskytl covid. Kluby aktuálně hledají náhradní termín.

První zápas byl v plánu zítra od v 18 hodin v Brně. Od týden později se pak měla hrát odveta.  „Náhradní termín zápasu je v jednání,“ uvedl basketbalový klub Žabin na svém webu s tím, že náhradní termín by měl být znám ještě dnes. 

Francouzský tým se dostal do termínové kolize už v prvním kole play off, kdy covid v týmu London Lions posunul vzájemnou odvetu, v níž si Bourges zajistilo postup.

Žabiny při své premiéře v druhém nejvýznamnějším evropském klubovém poháru obsadily v základní skupině druhé místo s bilancí čtyř výher a dvou proher. V prvním kole play off přešly po výhrách 61:57 venku a 76:69 doma přes maďarský Miškovec.

Na osmifinále s trojnásobným vítězem prestižní Euroligy a vítězem Eurocupu z roku 2016 si Žabiny nyní musejí pár dnů počkat. Oba týmy se naposledy střetly před sedmi lety v Eurolize, kdy končila tehdejší slavná kapitola brněnského celku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK Žabiny

Štítky basketbal, Žabiny, Brno, Covid, Eurocup, COVID-19, Bourges, Miskolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se odkládá basketbalový svátek. Francouzky mají covid  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.