Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žabiny vyhlíží basketbalový svátek. Přijede belgický mistr i televize

Do brněnské haly Rosnička se po několika letech znovu vrací evropské poháry. Hráčky basketbalových Žabin se střetnou už zítra od 18:00 v Eurocupu s belgickým mistrem Mithra Castors Braine. Domácí navíc nastoupí s nejnovějšími posilami, Litevkou Monikou Grigalauskytou i americkou křídelnicí Bria Holmesovou.

Žabiny utkání v druhé nejprestižnější basketbalové soutěži, v níž se představí také její městský rival KP Brno, dlouhodobě vyhlíží. Nejen, že se do haly u Wilsonova lesa vrátí evropské poháry, ale také televizní kamery. Naposledy Česká televize přenášela zápas slavného klubu z moravské metropole v roce 2016 při finále domácího poháru. 

Na Brňanky nečeká ale v úvodním zápase nic snadného. Belgický tým dlouhodobě dominuje tamější soutěži, v níž letos ještě neprohrál, a rovněž pravidelně sbírá účasti v evropských pohárech. 

Celý tým se velmi těší. Zároveň do utkání jdeme s velkým očekáváním, protože je to pro nás zcela nová zkušenost s touto soutěží. Tým Mithra Castors Braine hraje v nízké rotaci, a proto bude velmi důležité hrát rychlou a agresivní hru, která je pro nás typická. Důležité také bude se vyvarovat hloupým ztrátám, kterými by nás tento zkušený tým mohl potrestat,“ popisuje brněnská hráčka Michaela Vacková.

Žabiny se budou v zápase evropské soutěže spoléhat i na nejnovější akvizice. V září přišla litevská hráčka pivotmanka Monika Grigalauskytová a naposledy Američanka Bria Holmes. Sedmadvacetiletá křídelnice měří 190 centimetrů a donedávna působila v prestižní WNBA, kde odehrála čtyři sezóny. „Zatím jsem v Brně pouze týden, takže jsem nic vidět nestihla. Snažím se vyrovnat s časovými posunem. Na zápas se ale moc těším. Citím v týmu sílu a doufám, že uspějeme,“ říká americké křídlo.

Žabiny se ve čtyřčlenné skupině utkají ještě s anglickým London Lions a Rutronik Stars Keltern. Brňanky by přes soupeře rády postoupily i do dalších kol. „Chceme nasbírat v Eurocupu zkušenosti. Zároveň bychom ale rádi i zabojovali o postup, což je takový náš skrytý sen. Nejsme ale pod tlakem, že bychom museli. Důležité je, abychom předváděli dobrý a konkurence schopný basketbal,“ tvrdí trenér Viktor Průša.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Basket, Žabiny, Eurocup, basketbal, mistrovství Evropy, Bria Holmesová, soutěž, Česká televize, VK Královo Pole, Women's National Basketball Association, Wilsonův les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žabiny vyhlíží basketbalový svátek. Přijede belgický mistr i televize  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.