Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Předsezónní zkoušku Žabiny zvládly na výbornou!

Máme za sebou třetí přípravný turnaj a v nohou již osmé utkání. Přípravná fáze sezóny je sice náročná, ale nemohla pro nás dopadnout lépe. V těchto osmi utkáních jsme si udrželi čisté konto bez jediné porážky, a tak do sezóny vkročíme se třemi předsezónními tituly.

První turnaj jsme pořádali přímo na hale Rosničce, a to hned na počátku září. Turnaj nesl jméno BESU CUP dle svého titulárního partnera BESU Profistav. Na domácí hale jsme kromě soupeřů ze Slovenska a Maďarska přivítali po dlouhé době i fanoušky. Tato vyvedená premiéra skončila prvenstvím domácího klubu, a tedy oslavou prvního titulu.

BK Žabiny Brno vs. Charnay Basket Bourgogne Sud 73:56
BK Žabiny Brno vs. Piešťanské Čajky 65:58

Na to jsme navázali na tradičním turnaji O pohár města Trutnova, který se nám taktéž bez větších potíží podařilo ovládnout. Zde se do nejlepší pětky probojovaly rovnou tři naše hráčky, konkrétně Hamzová, Vacková a Stoupalová. která dokonce získala ocenění za nejlepší hráčku celého turnaje. 

BK Žabiny Brno vs. Gorzow Wielkopolski 81:60
Žabiny Brno vs. BK Loko Trutnov 103:41
Žabiny Brno vs. Piešťanské Čajky 65:48

Poslední z trojice turnajů nesl jméno Memorial Jerneja Gortnarja ve slovinském městě Kranj. Dlouhá cesta do Slovinska nás však neodradila. V této poslední předsezónní zkoušce nás čekala tři utkání, která jsme zvládli opravdu bravurně a odvezli si tak i třetí titul.

ŽKK Triglav vs. BK Žabiny Brno 41:66
BK Žabiny Brno vs. ZKK Play Off Sarajevo 121:47
BK Žabiny Brno vs. ŽKK Trešnjevka 2009 64:48

Turnaje skvěle posloužily jako další prověrka v pilování herního konceptu a procesu zvykání si hráček na své role. Velkým pozitivem je především koncentrace po celý čas jednotlivých zápasů a velká týmovost. Pokud ještě více omezíme driblink a zefektivníme přechod na útočnou polovinu, budeme velmi nebezpeční,“ hodnotí přípravná utkání hlavní trenér Viktor Pruša.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Brno, Žabiny, Basket, Příprava, Piešťanské Čajky, Trutnov, Maďarsko, Slovensko, Memorial, Slovinsko, Sarajevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předsezónní zkoušku Žabiny zvládly na výbornou!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.