Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Finále Českého poháru v Brně ovládly olomoucké volejbalistky

Český pohár žen je dvou letech zpátky v rukou Olomouce. Tým Jiřího Teplého letošní sezónou kráčí zatím naprosto suverénně a svoje kvality potvrdil i na Final Four Českého poháru žen v Brně. Olomouc v sobotu nejprve porazila v semifinále bez problémů Olymp Praha a v neděli si ve finále poradila i s prostějovským týmem, který se ze zisku Českého poháru radoval v loňském roce. Při své cestě za pohárovou trofejí ztratily olomoucké hráčky o víkendu v hale na Vodově jediný set.

Oba týmy vlétly do zápasu při chuti, a tak si fanoušci v prvním setu užívali souboj o každý míč (9:8, 12:13). Před koncovkou úvodní sady byl stav srovnaný 17:17, pak se ale Olomouci podařilo připsat dva body v řadě (17:19) a Prostějov bral time out. Olomouc po něm vedení ještě navýšila (18:22) a prostějovský tým už byl na srovnání krátký. Set ukončila přesným útokem Gabriela Orvošová (21:25).

Ve druhém dějství to byly od začátku Hanačky z Olomouce, kdo se snažil určovat tempo hry (6:8). Ve střední pasáži druhého setu se navíc Olomouci podařilo odskočit až na 11:19, a i když se Prostějov činil na blocích, když jich za druhou sadu připsal hned 6 úspěšných, na obrat to ani tentokrát nestačilo. Olomouc vyhrála set poměrem 19:25.

Boj o vítěznou trofej tím ale rozhodně neskončil, Prostějov ve třetím setu držel se svými soupeřkami krok (9:9) a poté uzmul i mírné vedení (11:9, 16:14). Olomouc skóre srovnala (17:17), prostějovské hráčky jí však v koncovce dokázaly odskočit o čtyři body (23:19). Následoval olomoucký oddechový čas, který už ale Prostějov nezastavil (25:21).

Olomouc si spravila chuť na začátku čtvrté sady, kdy se ujala rychle vedení 4:11. Svěřenkyně Ľubomíra Petráše stav ještě dokázaly zkorigovat na 14:16, Olomouc však poté začala znovu navyšovat svůj náskok (16:24) a konečnou výhrou 17:25 po dvou letech znovu dosedla na pohárový trůn. Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena Veronika Trnková z Olomouce.

„Dnes jsme byly ze zápasu míň nervózní než včera, včera to totiž byla povinnost, dnes jsme věděly, že můžeme a nemusíme, takže nás to tolik nesvázalo. Neustále se říká, že my jsme velcí favorité, ale my se tak necítíme a nechceme k tomu tak přistupovat, a o to víc si samozřejmě ceníme vítězství v Českém poháru,“ prohlásila nejlepší hráčka turnaje Veronika Trnková. 

„Jsme rádi, že Český pohár je opět v Olomouci a naše pocity jsou fantastické, jako vždycky po takovém důležitém vítězství,“ uzavřel trenér Olomouce Jiří Teplý.


VK Prostějov – VK UP Olomouc 1:3 (21:25, 19:25, 25:21, 17:25)

Rozhodčí: Kovář, Gáll

Počet diváků: 530

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Nová, Bezhandolska, Horká, Kojdová, Kozmík Tomášeková, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídaly: Toufarová, Rutarová, Weidenthalerová

Hosté: Kubínová, Košická, Trnková, Orvošová, Michalíková, Strušková, libero Kovářová. Střídaly: Napolitano Šenková, Kossányiová, Dudová, Dedíková

Autoři | Foto VK KP Brno

Štítky Český pohár, Olomouc, Brno, Jiří Teplý, PVK Olymp Praha, Prostějov, finále, Veronika Trnková, Gabriela Orvošová, SK UP Olomouc

Finále Českého poháru v Brně ovládly olomoucké volejbalistky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.