Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Získá Kometa díky stávce v NHL nějakou posilu?

Už je to definitivní. Nový ročník zámořské hokejové soutěže NHL zatím nezačne, a tak řada českých hráčů zamíří do extraligy. Některé kluby již hvězdné posily, které jim v nejbližších zápasech vypomohou, odtajnily. Modrobílá Kometa, jak Brněnská Drbna zjistila, ale v současné době po žádné nové akvizici nešilhá.

Kometa v nejvyšší zámořské hokejové soutěži nemá žádného kmenového hráče s výjimkou Tomáše Vincoura. Ten vzhledem ke smlouvě, kterou má s Dallasem uzavřenou, musí zůstat v Americe a bude působit na farmě.

„Klub momentálně vyčkává, jak se situace vyvine. Jestliže by měla výluka trvat čtrnáct dní nebo tři týdny, tak trenér Zdeněk Venera ani o žádného hráče zájem nemá. Byla by hloupost zasahovat do kádru a vynutit si změny v sestavě jen na několik dní. Takže v této chvíli žádný hokejista před brněnskou kabinou na transferovou kartu nečeká,“ okomentoval současnou situaci tiskový mluvčí Komety Brno Jiří Pošvář.

Na otázku, kolik případných posil by si mohla Kometa vzhledem k rozpočtu klubu dovolit, Pošvář odvětil: „Na tohle se dá jen těžko odpovědět. Jedná samozřejmě o nesmírně drahou záležitost. Pojistné za hráče se odvíjí od toho, v jaké výši měl hokejista kontrakt uzavřený v zámoří a také na jak dlouho to bylo. Je obrovský rozdíl, jestliže je smlouva jednoletá, nebo například podepsána na čtyři roky.“

Brněnskou Drbnu ještě zajímalo, zda má Kometa vyhlídnuté alespoň nějaké konkrétní jméno, které by mohlo do jihomoravské metropole případně zamířit. „Záleží, jak se bude vyvíjet situace na trhu a jestli bude chtít některý z hráčů za Kometu nastupovat. Momentálně je stav takový, že nikoho konkrétního Brno v hledáčku nemá,“ uvedl tiskový mluvčí Komety.

Jen připomeňme, že nejvíce zbrojí na Kladně, kde se s jistotou představí Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý. Za pražskou Slavii budou hrát Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou. Třinečtí Oceláři získali Ondřeje Pavelce a Rostislava Kleslu. Téměř stoprocentní je i výpomoc Martina Erata ve Zlíně a Pavla Kubiny ve Vítkovicích.

Další jména jako Tomáš Kaberle, Marek Židlický, Aleš Hemský, David Krejčí, Patrik Eliáš, Milan Michálek, Václav Prospal nebo Martin Havlát jsou prozatím v jednání.

Foto: www.hc-kometa.cz

Štítky NHL, výluka, extraliga, Kometa Brno, posila, National Hockey League, HC Kometa Brno, Dallas Stars, Tomáš Vincour, Zdeněk Venera, Amerika, HC Vítkovice Ridera, HC Slavia Praha, HC Oceláři Třinec, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Získá Kometa díky stávce v NHL nějakou posilu?  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.