Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Tři góly v utkání a proměněný rozhodující nájezd

Taková byla dnešní vizitka třiatřicetiletého útočníka Třince Jiřího Polanského, který třineckým Ocelářům dopomohl k vítězství 4:3 v Brně nad domácí Kometou. A také měl velký podíl na prodloužení úspěšné série na devět vítězných zápasů. Úspěch si vychutnal i proto, že se hokej naučil hrát právě v Brně, jeho táta navíc býval v obraně oporou Ingstavu Brno.

V šestnácti odešel z jihomoravské metropole do Třince. V Brně Polanského nemají fanoušci příliš rádi nemají. V průběhu dnešního utkání na něj kotel Komety urážlivě pokřikoval. "Mrzí mě to. Všiml jsem si toho už před dvěma roky. Nevím proč a z jakého důvodu to dělají. Brněnským fanouškům jsem nic neudělal," posteskl si Polanský, který diváky nechápe. O to více ale chtěl
v hale Rondo uspět.

"Spoluhráči mě na pokřiky připravovali. Vsadil jsem se s nimi, že to bude do 18. minuty. Přišlo to přesně o 59 sekund dříve, když jsem šel na trestnou lavici za našeho brankáře. Diváci si nevšimli, že fauloval brankář," usmál se Polanský, který přiznal, že čtyři góly v jednom zápas považuje za výjimečný kousek. "Nejvíc jsem si asi vychutnal závěrečný nájezd. Jel jsem proti kotli. Proti těm dvěma tisícovkám lidí.

To jsem si fakt vychutnal. Na tyto okamžiky budu vzpomínat," vrátil se k dnešnímu vydařenému večeru, který jej bude stát do klubové pokladny celkem patnáct tisíc korun. Deset tisíc za hattrick a za proměněný nájezd pět tisíc na svačinu pro spoluhráče.

Góly Polanský tak často nedává. Snaží se hlavně nahrávat svému spoluhráči Martinu Adamskému. Dnes ale první dva góly vstřelil až po dorážkách. "Když jsem v brankovišti, tak už nenahrávám. Takže moje šance na gól je jedině, když se to odrazí metr před branku a já to dorazím," žertoval Polanský.

Při nájezdu tentokrát zvolil větší rychlost. Reagoval tak na upozornění videokouče, že pomalé nájezdy letos neproměňuje. "Chtěl jsem čekat na Čiliaka, co udělá. Zvolil jsem kličku do bekhendu. Zjistil jsem totiž, že mě mají přečteného. V minulé sezoně jsem zakončoval třikrát na forhend. Čekal jsem, že si bude hlídat tuto tyčku. To byla asi moje výhoda," popsal úspěšný střelec Třince svůj taktický plán.

Devět vítězství za sebou naladilo hokejisty Třince do psychické pohody. "Odráží se to na celém týmu. Na trénincích, na všech klucích v kabině. To se těžko popisuje, člověk musí něco takového zažít. Za kariéru se něco podobného často nestává," dodal Polanský.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Kometa Brno, Jiří Polanský, HC Oceláři Třinec, HC Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři góly v utkání a proměněný rozhodující nájezd  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.