Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sedmá porážka v řadě a pád Komety na desátou příčku

Duel o šest bodů budějovičtí hokejisté zvládli lépe. Ti na svém ledě udolali brněnskou Kometu 6:3 a přeskočili ji v extraligové tabulce. Ve třetí třetině se loňský vicemistr dostal po fatální chybě Jakuba Kováře do sedla a dlouho nebylo jasné, jak vypjatý zápas o účast v předkole play off skončí.

Extraligový duel 45. kola nejvyšší tuzemské hokejové soutěže začal náporem Komety, která hned několikrát nebezpečně zahrozila před Kovářovou svatyní. Bezpochyby největší opora Jihočechů ale žádný puk za svá záda nepustila.

Naopak do kabin odcházeli daleko spojenější domácí hráči. Do vedení šel Mountfield hned z první větší šance, když Dej chytře našel v 17. minutě před brankou volného Františka Ptáčka a ten umístěnou střelou pod horní tyčku dal na 1:0.

A do přestávky se stav změnil z podobné akce ještě jednou. Tentokrát byl jejím strůjcem Šimánek, který zpoza branky vybídl ke skórování najetého Tomáše Mertla a ten úmysl domácího kapitána proměnil ve skutečnost - 2:0.

V úvodu druhé periody Motor svého soupeře poněkud podcenil a zaslouženě inkasoval. Velkou šanci ve 26. minutě sice ještě obránce Tomáš Žižka nezužitkoval, zanedlouho při hře čtyři na čtyři už ale byl úspěšný a snížil na rozdíl jediné branky.

Z kontaktního gólu se ale Kometa neradovala dlouho, protože čtvrtá formace domácích využila velkého závaru před Falterem, jenž před prostřední částí hry vystřídal Trvaje, a Rudolf Červený přesnou dorážkou přidal na 3:1.

Hala zahučela ještě ve 32. minutě, to pro změnu Brněnský Tomáš Svoboda orazítkoval horní tyčku konstrukce, kterou jinak velmi spolehlivě strážil Jakub Kovář.

Po nezáživném konci druhé třetiny propukla gólová radost až v čase 43:05, když Jihočeši ukončili po šesti sekundách výhodu jednoho muže v poli a faulujícího Kováčika poslali zpátky na led. Vydarený vypálil od modré a Rastislav Dej puk pohotově tečoval - 4:1.

Ve 45. minutě však přišla školácká chyba Jakuba Kováře, který vyjel z branky, aby rozehrál kotouč do hry, bohužel namazal přímo na hokejku hostujícímu útočníkovi Tomáši Svobodovi a ten snížil opět na rozdíl dvou gólů.

A za tři minuty to byli znovu probuzení hráči Komety, kdo mohl slavit. Jan Hruška propasíroval svůj pokus mezi Kovářovy betony a Brňané v tu chvíli ztráceli jedinou branku.

Domácí šli štěstí naproti, a tak dramatický závěr nakonec vyzněl v jejich prospěch. Nejprve v 57. minutě mladík Jakub Suja usměrnil šikovnou tečí puk letící z bekhendové strany hole Červeného, definitivní pojistku přidali Budějovice necelou minutu a půl před poslední sirénou.

Lví podíl na povedené akci měl kapitán Šimánek, který parádně vyškolil hostující obranu. Faltera sice nepokořil, to se však vzápětí povedlo Jakubu Langhammerovi, jenž uzavřel skóre na 6:3.

„Paradoxně se mi zdálo, že jsme náš nejlepší hokej hráli po dvou obdržených gólech ve třetí třetině. Přesně takový výkon jsme chtěli předvádět hned od začátku. Za stavu 4:1 to vypadalo, že je zápas rozhodnutý, ale nebylo tomu tak. Nakonec to kluci zmákli a tento důležitý zápas vyhráli,“ komentoval průběh duel s Kometou Brno trenér HC Mountfield Peter Draisaitl.

Asistent hostujícího kouče Luboš Oslizlo k výkonu svých svěřenců doplnil: „Možná to bude znít blbě, ale přijeli jsme soupeři urvat body, ale to se nám nakonec nepodařilo. Vývoj utkání nebudu komentovat. Za stavu 4:2 a potom i 4:3 jsme mysleli, že získáme aspoň bod. Pět gólů jsme dostali z předbrankového prostoru a to rozhodlo.“

HC Mountfield - HC Kometa Brno 6:3 (2:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 17. Ptáček (Dej, Langhammer), 20. Mertl (Šimánek, Kotalík), 31. Červený (Švihálek, Ptáček), 44. Dej (Vydarený, Ptáček), 57. Suja (Červený, Knotek), 59. Langhammer (Šimánek, Harant) - 29. Žižka (J. Hruška, Dujsík), 45. T. Svoboda, 48. J. Hruška (Čermák, Zohorna). Rozhodčí: Šír, Hodek - Jindra, Skopal. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 4516.

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Dietz, Kříž, Makovský - Kotalík, Mertl, Šimánek - Dej, Langhammer, Květoň - Suja, Knotek, Luňák - Rousek, Červený, Švihálek. Trenér Peter Draisaitl.

HC Kometa Brno: Trvaj (21. Falter) - Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Bičánek, Švrček, Malec, M. Hruška - Erat, Holec, Čermák - Zohorna, Svoboda, Burian - Lušňák, Dlouhý, Koreis - Petrovický, J. Hruška, Dočekal. Trenér Zdeněk Venera.

Štítky Tipsport extraliga, 45.kolo, Kometa Brno, Mountfield, České Budějovice, lední hokej, Jakub Kovář, Rastislav Dej, František Ptáček, Rudolf Červený, Mountfield Hradec Králové, HC Kometa Brno, Tomáš Svoboda, Jan Hruška, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš M

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmá porážka v řadě a pád Komety na desátou příčku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.