Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přestupová bomba: Do Komety míří Petr Ton!

Nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku hokejové extraligy Petr Ton bude hrát po odchodu ze Sparty za Kometu Brno. Informovala o tom MfDnes, které čtyřicetiletý útočník dohodu s moravským klubem potvrdil.

Ton hledal angažmá od poloviny května, kdy se Sparta rozhodla, že s oporou neprodlouží smlouvu. V holešovickém celku strávil bývalý hráč Kladna, JYP Jyväskylä nebo Kärpätu Oulu jedenáct let, během kterých se vyšplhal na čelo klubových historických tabulek mezi střelci a nejproduktivnějšími hráči.

Podle trenéra Komety Vladimíra Kýhose by Ton neměl mít problém do sestavy zapadnout. "Budeme očekávat to, co plnil ve Spartě, to znamená góly, s čímž jsme měli problémy," řekl deníku Sport ještě před dohodou s útočníkem.

"Pro nás by měl být přínosem, pokud by to dopadlo. Myslím, že většina týmů v extralize by mu vyhovovala, ten počet branek a vůbec bodů tomu napovídá. Potřebuje taky někoho, kdo mu přihraje. Jestli je to pravda, tak budeme mít dost času, abychom vyzkoušeli všechno a našli mu vhodné spoluhráče," dodal kouč.

V Kometě už v minulém ročníku extraligy působil bývalý Tonův spoluhráč ze Sparty obránce Jan Hanzlík a před sezonou se upsal Brnu i další bývalý sparťanský zadák František Ptáček.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa, brno, posily, Petr Ton, střelec, kádr, sport, hc, HC Kometa Brno, HC Sparta Praha, Extraliga ledního hokeje, JYP Jyväskylä, Rytíři Kladno, Vladimír Kýhos, František Ptáček, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestupová bomba: Do Komety míří Petr Ton!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.