Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mizérie hokejistů pokračuje, Kometa prohrála 1:3

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery prohráli druhé utkání na domácím ledě v řadě. Po nedávném debaklu od Třince 3:7 prohrála Kometa i duel se Zlínem 1:3. Brňané jsou v tabulce na osmém místě. Jejich náskok na kritickou jedenáctou příčku se tak zúžil už jen na šest bodů.

Lepší start do televizního utkání měl hostující Zlín. Už ve 2. minutě se do šance dral Horák, na brankové čáře byl pozorný brankář Falter. V čase 8:52 už ale hosté vedli, když se Veselého střela odrazila od Faltrova betonu k Zděňku Okálovi a ten bez problému dorazil kotouč do prázdné branky.

Kometa pak hrála dvojnásobnou přesilovku pět na tři trvající přes minutu a půl, s početní výhodou ale domácí naložili prachbídně. Srovnáno přesto bylo a to po dvanácti minutách hry, kdy Kováčikovu dělovku od modré tečoval Jakub Svoboda.

Ve druhé části byla na hokejkách Brňanů zcela evidentní nervozita z výsledkových nezdarů v posledních dnech, a i proto se střelecky prosadili znovu Zlínští. Domácí si při buly špatně rozebrali hráče soupeře a osamocený Filip Čech ve 26. minutě nekompromisně z mezikruží zavěsil.

Úvodní minuty třetí třetiny patřily opět jednoznačně Zlínu, který zaslouženě korunoval svůj tlak gólovou trefou. V čase 43:45 si na Čajánkovu žabičku zpoza brány najel Ondřej Veselý, který z hranice brankoviště poslal puk za Faltrova záda potřetí.

Domácím se nedala upřít snaha o zkorigování stavu, nicméně složité kombinace, spousta nepřesností a křečovitá hra znamenaly další nepříjemnou bodovou ztrátu.

HC Kometa Brno – HC PSG Zlín 1:3 (1:1 0:1 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Jakub Svoboda (Kováčik, H. Zohorna) - 9. Okál (O. Veselý), 26. Čech (Kubiš), 44. O. Veselý (Čajánek). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Rozhodčí: Hradil, Polák - Lhotský, Ondráček. Diváků: 7200 (vyprodáno).

Kometa: Falter - Žižka, Dujsík, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Koreis, Dočekal, Burian. Trenér Zdeněk Venera.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Řezníček, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čech - Ondráček. Trenér Rostislav Vlach.

Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, HC Kometa Brno, HC PSG Zlín, lední hokej, FC Fastav Zlín, Zdeněk Venera, Brno, HC Oceláři Třinec, Jakub Svoboda, Ondřej Veselý, Filip Čech, PSG Zlín, Rostislav Vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mizérie hokejistů pokračuje, Kometa prohrála 1:3  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.