Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa urvala vítězství až v nájezdech, teď má mečbol

Hokejisté Komety Brno vyhráli v pátém semifinálovém utkání play off extraligy na ledě Sparty 2:1 po samostatných nájezdech a jedna výhra je dělí od postupu do finále. Zápas, který sledovala největší návštěva v letošním play off - 11 738 diváků - rozhodl obránce Jozef Kováčik. Kometa si může zajistit postup v sobotu doma.

Oba týmy ve třetím zápase na ledě Tipsport areny postrádaly jednoho distancovaného hráče: domácí Tomáše Rachůnka a hosté Hanzlíka. V sestavě Sparty navíc chyběl Pilař.

Úvod patřil již tradičně Pražanům, kteří si vytvořili převahu, gól však vstřelit nedokázali. Nejblíže měl k otevření skóre v 10. minutě Ton, který se dostal za obranu Komety, oklamal i brankáře Čiliaka, zakončil však těsně vedle.

Až poté se první šance dočkali hosté, nejprve ale slibnou situaci zastavil Hlinkův faul. Následnou přesilovku Brno nevyužilo, přesto se svěřenci trenéra Kýhose dostali do vedení. V 18. minutě překonal Pöpperleho Pivko. Sparta však dokázala rychle odpovědět, již za 38 sekund vyrovnal Simon.

I ve druhé třetině měli Pražané více ze hry, přidat druhý gól se jim ale nepodařilo ani ve dvou přesilových hrách. Čiliaka nedokázali přelstít Simon, Rolinek nebo Buchtele v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy nápor Sparty gradoval.

Kometa pozorně bránila a čekala na svoji šanci. Ta přišla v přesilové hře, kterou však stejně jako poté domácí nedokázala využít.

S blížícím se koncem normální hrací doby bylo zřejmé, že kdo dá gól, bude hodně blízko třetí výhře v sérii.

V základní šedesátiminutovce se to ani jednomu týmu nepodařilo. Hned na začátku prodloužení měli domácí výhodu přesilové hry, kterou nevyužili. Následně se neujala střela Hlinky ani přečíslení dva na jednoho na druhé straně. Když svoji přesilovku nezužitkovali ani hosté, rozhodly o vítězi samostatné nájezdy. V nich se prosadil pouze hostující Kováčik. Domácí Pech, Buchtele ani Hlinka Čiliaka nepřekonali, a tak Sparta potřetí v sérii prohrává.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Simon (Krejčík, Divíšek) - 18. Pivko (Raška), rozhodující nájezd Kováčik. Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Barvíř, Pešek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 11 738. Stav série: 2:3.

Sestavy:

Sparta: Pöpperle - Krejčík, Piskáček, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Simon, Divíšek, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Brno: Čiliak - Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Miller, Žižka - Jakub Svoboda, Čermák, Š. Novotný - T. Svoboda, J. Hruška, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdroj ČTK

Štítky kometa, sparta, hokej, play-off, vítězství, Brno, Praha, AC Sparta Praha, Jozef Kováčik, HC Kometa Brno, Tomáš Rachůnek, FC Zbrojovka Brno, přesilová hra, Jakub Svoboda, ČEZ Arena (Pardubice), Raška, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa urvala vítězství až v nájezdech, teď má mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.