Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Liberce poprvé po vedením kouče Čady prohráli v Brně

Hokejisté Brna porazili 14. kole Liberec 3:1 a po nevydařeném vstupu do soutěže uspěli ve třetím z posledních čtyř zápasů. Kometa rozhodla o zisku tří bodů ve druhé třetině, v níž vstřelila všechny branky. Bílí Tygři ve svém třetím duelu na ledě soupeřů pod vedením nového kouče Rostislava Čady, který v minulosti v Brně působil, poprvé neuspěli.

Jeden gól a jednu asistenci si připsal v týmu Brna Petr Ton.

"Poslední čtyři zápasy byly z naší strany dobré. I když jsme všechny nevyhráli. Měli jsme dobrý pohyb, nekomplikovali jsme si rozehrávku z našeho pásma. Nedělali jsme chyby a všechny puky končily v útočné třetině. Což byl klíč k úspěchu," řekl po zápase brněnský útočník Tomáš Svoboda.

Liberec vsadil od úvodních minut na útočný hokej a v první třetině častěji střílel. V koncovce mu ale chyběla přesnost, která by platila na pozorně chytajícího brankáře Čiliaka. Kometa si vypracovala v oboustranně rychlém hokeji méně příležitostí, domácí střelci napodobovali protivníka.

"Věděli jsme, co Liberec bude hrát. Naštěstí moc nehrál. Ale jejich styl je i tak hodně nepříjemný. Čekají na chybu soupeře, když vypíchnou puk, tak jsou jejich protiútoky hodně nepříjemné," zhodnotil hru Liberce brněnský obránce František Ptáček.

Skóre otevřel ve druhé třetině po přihrávce obránce Kempného nejproduktivnější brněnský hráč Ton, na jehož přesnou střelu po ledě k tyči brankář Lašák nereagoval.

"Kdybychom udrželi déle bezbrankový stav, tak by soupeř znervózněl. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme udělali pár hrubých chyb, které soupeř potrestal," viděl příčiny prohry obránce Liberce Ondřej Vitásek.

Tygři dopláceli na častá vyloučení, i když se v početní výhodě Brňané dlouho nedokázali prosadit. Teprve při páté přesilovce si najel do střeleckého prostoru obránce Ptáček, který po přihrávce Němce od zadního mantinelu přidal druhý gól.

Severočeši v závěru třetiny vypadli z herního rytmu a po chybě v rozehrávce Lašáka překonal Tomáš Svoboda. "Je to pro mě vzpruha. Střelecky se zatím trápím. Ale důležité je, že dávají góly spoluhráči," řekl Svoboda, který vstřelil svůj druhý gól v sezoně.

Zanedlouho ještě poslal puk do sítě obránce Hanzlík, po studia videa ale rozhodčí gól neuznali, neboť o chvíli dříve Lašák při přemístění posunul branku. "Gól platit neměl, ale Lašák měl dostat dvě minuty za úmyslné posunutí branky," poznamenal kouč Brna Vladimír Kýhos.

Liberci se ještě nabídla v úvodu poslední třetiny možnost korigovat výsledek při dvou přesilovkách. V početní výhodě si ale Bílí Tygři nevytvořili proti pozorné defenzívě protivníka žádnou vážnější střeleckou příležitost.

Přesto se Liberci podařilo korigovat čtyři minutu před koncem výsledek zásluhou gólu Filippiho. Hosté se poté ještě pokusili utkání zdramatizovat, Kometa se ale závěrečnému tlaku ubránila. "Ještě jsme zkoušeli zápas otočit, už jsme neměli, co ztratit. Malinká naděje ještě byla. Alespoň jsme vyhráli poslední třetinu a máme se z čeho odrazit k dalšímu zápasu," dodal Vitásek.

Zdroj: ČTK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 14. kolo, Brno, Liberec, Bílí Tygři Liberec, FC Zbrojovka Brno, Rostislav Čada, hokejista, Tomáš Svoboda, Petr Ton, Ondřej Vitásek, František Ptáček, Vladimír Kýhos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce poprvé po vedením kouče Čady prohráli v Brně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.