Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Kometa ztratila zápas v Budějovicích a je až osmá

Hokejisté Komety sehráli další extraligové utkání, tentokráte na ledě Českých Budějovice. Brňané měli skvělý start a na začátku druhé části vedli již dvoubrankovým rozdílem. Jihočechům se ale podařilo v drtivém závěru vyrovnat a nakonec urvat i druhý bod v nájezdech.

Kometa se ujala vedení ve 4. minutě, kdy Čermákovu nahrávku zužitkoval povedenou ranou Hynek Zohorna. Největší šance Mountfieldu měl až minutu před koncem první části Suja. Brněnského brankáře Trvaje, jenž během první třetiny moc práce neměl, však nadvakrát nepřekonal.

Nevýrazný výkon domácích hokejistů pokračoval i po přestávce, a tak se nemohl nikdo divit, že se znovu prosadila Kometa. Koreis objel s pukem branku, jeho zakončení ještě Kovář pokryl, ale na dorážejícího Martina Dočekala už byla domácí opora krátká - 0:2.

Budějovice se začaly dostávat do hry až po polovině zápasu, pokusy Kotalíka a Květoně však zastavil znovu bezchybný Trvaj. Brněnský fantom přesto do přestávky kapituloval, když nestačil ve 34. minutě na střelu Petera Frühaufa.

Jestliže brněnským hokejistům patřila první polovina zápasu, závěrečná část byla jednoznačně v režii Mountfieldu, který se odhodlaně hnal za vyrovnáním. Zaslouženého gólu se domácí vskutku dočkali, když se v přesilovce po obrovském tlaku prosadil Lukáš Květoň - 2:2.

Zápas dospěl do prodloužení, ve kterém branka nepadla a tak o držiteli bonusového bodu musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Za Kometu se z kvarteta Jakub Svoboda, Hynek Zohorna, Jan Hruška a Leoš Čermák neprosadil nikdo, naopak za domácí skóroval dělovkou do horního růžku znovu Lukáš Květoň a Brňané si tak nakonec odvezli pouze bod.

Trenér Komety Zdeněk Venera k výkonu svého týmu uvedl: „Podle posledních výsledků jsme čekali, že gólů moc nepadne. České Budějovice totiž teď výborně brání, drží je i brankář Kovář.  Zápas jsme měli dobře rozehraný, o naší prohře rozhodla dvě vyloučení v závěru. Nebýt jich, věřím, že bychom to dotáhli do vítězného konce.“

Další extraligové utkání čeká hokejisty Komety Brno v pátek od 18:15 hodin na ledě pražské Slavie.

HC Mountfield - HC Kometa Brno 3:2sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Frühauf (Šimánek), 57. Květoň (Dej, Šimánek), rozhodující nájezd proměnil Květoň - 4. Zohorna (Čermák), 23. Dočekal (Koreis). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3834.

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Dietz - Suja, Mertl, Šimánek - Dej, Kotalík, Květoň - Rousek, Knotek, Škoda - Rob, Červený, Švihálek. Trenér Peter Draisaitl.

HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Dujsík, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, Čermák, J. Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Dočekal, Koreis, Burian - Petrovický. Trenér Zdeněk Venera.

Štítky Tipsport extraliga, Kometa Brno, Mountfield, České Budějovice, lední hokej, SK Dynamo České Budějovice, HC Kometa Brno, hokejista, Lukáš Květoň, Brno, Hynek Zohorna, Martin Dočekal, Mountfield Hradec Králové, Peter Frühauf, Leoš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Kometa ztratila zápas v Budějovicích a je až osmá  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.