Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Boj o play off vrcholí: Vítkovice přehrály Kometu

Hokejisté brněnské Komety po dvou výhrách nestačili na ostravském ledě na domácí Vítkovice. Brňané po celou dobu utkání tahali za kratší konec a ze severu se tak vrací s prázdnou. Vítkovičtí snížili brněnský náskok na devátém místě na rozdíl jediného bodu.

Domácí Vítkovice vstoupily do utkání lépe, na brněnského Trvaje však nemohli najít dlouhou dobu recept. To se jim podařilo až v závěrečné minutě první třetiny, kdy domácí kapitán Jiří Burger dostal přesný pas od Ujčíka a střelou z mezikruží se nemýlil.

Druhou třetinu zahájila lépe Kometa, v přesilové hře se přesně trefil Jakub Svoboda. Bohužel pro Brňany to byla jejich jediná branka druhého dějství, další góly už přidávali pouze domácí Vítkovice.

Minutu po brněnském vyrovnání využil zmatky před Trvajem Vladimír Svačina a navrátil domácím vedení. Vítkovičtí pak během přesilové hry vytvořili tlak před bránou Komety, který zužitkoval Jiří Burger svým druhým gólem v utkání.

S Kometou to po dalších třech minutách bylo ještě horší. Během další přesilové hry domácího týmu našel Roman zpoza brány volného Rudolfa Hunu, který z mezikruží nedal Trvajovi šanci.

Ve třetí třetině se hra vyrovnala, na branku se čekalo až do poloviny třetiny, kdy Eratovo nahození tečoval těsně před Málkem David Dolníček. Třebíčský hráč tak svůj první extraligový start okořenil vstřelenou brankou, kterou vykřesal naděje Brňanů na vyrovnání.

Ty však po necelých dvou minutách uhasil vítkovický Jan Káňa, který ujel brněnské obraně a se štěstím zakončil do horní odkryté část Trvajovy brány. I přes snížení Tomáše Malce Brňané na body nedosáhli.

HC Vítkovice Steel – HC Kometa Brno 5:3 (1:0 3:1 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Burger (Ujčík), 24. Svačina (Voráček, Roman), 29. Burger (Barinka), 32. Huna (Roman, Svačina), 51. Káňa J. (Burger, Malík) - 23. Svoboda J. (Bičánek), 49. Dolníček (Erat, Malec), 58. Malec (Kováčik). Rozhodčí: Hodek, Kalivoda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4, navíc Svoboda J., Čermák (KOM) oba 10 min OT. Využití: 2:1. Diváci: 5 735.

Vítkovice: Málek - Stehlík, Kudělka, Malík, Barinka, L. Kovář, Rehák, Voráček - Klimek, R. Hruška, Strapáč - Ujčík, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Kucsera, Húževka, Szturc. Trenér Peter Oremus.

Kometa: Trvaj - Dujsík, Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, M. Hruška - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - Němec, Koreis, J. Svoboda - Erat, Holec, Dlouhý - Lušňák, Dolníček, Burian. Trenér Zdeněk Venera.

Napsal Pavel Kuba, www.hc-kometa.cz
Foto: Roman Kantor, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, HC Kometa Brno, lední hokej, HC Vítkovice Steel, MFK Vítkovice, Brno, Jiří Burger, Roman Kantor, Vladimír Svačina, Tomáš Malec, přesilová hra, Jan Káňa, Jakub Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o play off vrcholí: Vítkovice přehrály Kometu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.