Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa expres zítra vyjede do Prahy. V patnácti vagonech pojedou s fanoušky i samotní hráči

Hokejisté Komety vyrazí ke zítřejšímu extraligovému utkání proti Spartě do Prahy speciálním vlakem Kometa expres, který před polednem vyjede přímo od  DRFG Areny. Souprava má mít včetně jídelního patnáct vozů. Jeden z nich bude vyhrazen pouze hráčům a realizačnímu týmu. Vlak zastaví na nádraží v Libni, tedy necelý kilometr od O2 areny. Po zápase se Kometa expres vrátí společně s hráči a fanoušky opět do Brna.

„Je to vynikající projekt. Momentálně se od něj ale musíme oprostit, protože je určen hlavně fanouškům, aby byli na zápas v Praze natěšení," uvedl Kamil Pokorný.

I když budou cestujícími ve vlaku i fanoušci, k bližšímu kontaktu s hráči před zápasem se nedostanou. „Maximálně bude nějaká společná fotografie s hráči před odjezdem vlaku. Ale rozhodně při samotné cestě budou hokejisté bpotřebovat klid, aby mohli odpočívat a koncentrovat se na svůj výkon," dodal Pokorný.

Odjezd vlaku přímo od hokejové haly v Brně umožní vlečková jednokolejka na ulici Poříčí, která vede od nádraží na Brněnské výstaviště. V minulosti byla využívána k dopravě větších exponátů na Mezinárodní strojírenský veletrh. Nyní už kolej slouží pouze při mimořádných příležitostech.  

O cestu je mezi fanoušky Komety velký zájem. „Vlak už je plně obsazen a další místa se už přidat nedají," řekl tiskový mluvčí Komety Michal Chylík.

Projekt navazuje na myšlenku Hokejových her pod širým nebem, které se uskutečnily před necelými dvěma lety za Lužánkami. Tentokrát je akce Kometa expres určena i stovkám dětí z Brna a jižní Moravy, pro něž bude stejně jako pro fanoušky cesta vlakem na zápas představovat dva dny před Štědrým dnem nezvyklý vánoční dárek od klubu.

„Smutný podtext tohoto jinak nádherného projektu je v tom, proč máme brněnské děti vozit do multifunkční arény v Praze, když bychom ji mohli mít tady. Je jasné, že Brno takovou halu potřebuje," uvedl na klubovém webu majitel Komety Libor Zábranský.

Foto České dráhy, Twitter | Zdroj ČTK

Štítky Kometa expres, České dráhy, Kometa, Sparta, výjezd, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, O₂ arena, Libeň, DRFG Arena, projekt, Štědrý den, Libor Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa expres zítra vyjede do Prahy. V patnácti vagonech pojedou s fanoušky i samotní hráči  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.