Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kometa podruhé v řadě venku prohrála. Z Olomouce odjíždí s porážkou 5:2

Druhý zápas venku a druhá prohra v řadě. Hokejisté Komety bohužel navázali na úterní prohru se Spartou další porážkou, tentokrát v Olomouci. Svou bilanci venkovních zápasů mají šanci zlepšit v neděli v moravském derby na ledě Zlína.

 

Do zápasu na promrzlém stadionu v Olomouci vstoupili lépe domácí. Všechny slibné příležitosti však sloužily maximálně k rozchytání brněnského Vejmelky. Olomouc se dostala do vedení až při hře čtyři na čtyři. Ondruškovo nahození před Vejmelkou tečoval  Petr Strapáč - 1:0. Z jednobrankového náskoku se domácí radovali jen chvíli. Stále ve hře o hráče méně na každé straně vybombil na druhé straně Martin Erat a jeho šibenice znamenala vyrovnání.

První dějství tak skončilo smírem. Druhé mělo ale jediného pána. Bohužel pro Brno jím nebyla Kometa. Domácí začali kanonádu Mikúšovým obkroužením a úspěšným zastrčením za Vejmelku. Mikúš pak zůstal při slině, při dalším gólu jeho nahození tečoval Skládaný - 3:1. Kanonádu druhého dějství zakončil čtvrtým gólem Olomouce Jakub Herman.

Taktika do třetí části byla jasná - co nejrychleji vstřelit kontaktní gól a pak vyvíjet stupňovaný tlak. První část plánu se vydařila ve chvíli, kdy Leoš Čermák přesnou trefou prostřelil domácího brankáře. Druhou část plánu - zvýšený tlak, mařila houževnatá obrana domácích. Skóre se tak změnilo už jen jednou  - a opět v neprospěch Brna. Prázdné brány při power play využil domácí Martn Vyrůbalík.

Kometa spadla po dvou venkovních porážkách na čtvrté místo. Chuť si může spravit v tradičně vyhecovaném moravském derby na ledě Zlína.

Martin Šeda

 

Štítky SK Sigma Olomouc, HC Kometa Brno, FC Fastav Zlín, AC Sparta Praha, Petr Strapáč, Martin Erat, Jakub Herman, Leoš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa podruhé v řadě venku prohrála. Z Olomouce odjíždí s porážkou 5:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.