Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno zažilo hokejové žně! Kometa vyšla ze třináctigólové bitvy s Plzní vítězně a udržela se na čele tabulky

Neuvěřitelných třináct gólů viděli diváci v brněnské DRFG Areně. První dějství jich přitom nabídlo hned pět. Kometě se v zápase podařilo skórovat osmkrát. Díky třem bodům za výhru s Plzní si udržela pozici lídra tabulky.

 

 

"Jsem rád, že máme takový tým, že jsme schopni zvládnout zápas, i když dostaneme pět gólů. A ze sedmnácti střel jsme dali osm gólů. To je unikát. I to je pro nás psychicky důležité, že jsme se nepoložili a pořád hrabali od začátku. Nic jsme nevypustili a dřeli," řekl po utkání brankář Brna Karel Vejmelka.

Plzeň po úspěšné výsledkové sérii vsadila i proti favorizované Kometě na útočnou partii. Hned od úvodních minut hýřili hosté aktivitou, přímočaré akce často zakončovali. Kometa odpovídala stejnou zbraní, výsledkem byl oboustranně rychlý hokej.

Skóre otevřel svým premiérovým gólem v tomto ročníku obránce Kováčik. "Není podstatné, kdo dává góly. Důležitá jsou vítězství. Loni jsem dal kupu gólů a nebylo to k ničemu. Ale jsem rád, že se mi podařilo protrhnout smůlu," usmál se Jozef Kováčik.

Za necelou minutu plzeňský Kratěna projel od modré čáry mezi domácími obránci a po jeho přesné přihrávce Kubalík vyrovnal. "První gól mi dodal sebevědomí. Z pohledu útočníka je potom zápas lehčí. Najednou mi všechno šlo. Do čeho jsem plácnul, tak to padlo do branky. Hodně mě mrzí, že jsme zápas nezvládli," posteskl si Kubalík.

Úderná první útočná řada Komety zužitkovala hned první přesilovku, po Kvapilově chytré přihrávce skóroval Erat. Další střelecké slovo patřilo v závěru úvodní třetiny Plzni, která brankami Kodýtka a Kubalíka při přesilovce otočila výsledek.

Ve druhé třetině se hra přiostřila. Kometě se podařilo po přesné střele obránce Štencla v početní výhodě vyrovnat. Postupně získali Brňané územní převahu, k zakončení se ale dostávali s obtížemi. Naopak Plzeň využívala chyby protivníka k rozehrávce k rychlým protiútokům, kterým ale chyběla přesnost.

V úvodu třetí třetiny trefil plzeňský Kracík tyč a sólový nájezd Johnsona chytil brankář Vejmelka. "Tady se utkání lámalo. Škoda, že se nám nepodařilo dát čtvrtý gól. Šancí jsme měli dost," posteskl si plzeňský útočník Jakub Koreis, který odehrál velkou část své kariéru v brněnském dresu.

Na otevřenou partii ale hosté doplatili. Z rychlého protiútoku ujal obránce Malec a volný Káňa překonal snadno brankáře Hyláka a při další úspěšné přesilovce skóroval Čermák.

"Na začátku třetí třetiny jsme ale byli v problémech. Pokud by Plzeň získala znovu jednobrankový náskok, tak zápas mohl dopadnout jinak. Nám se podařilo během tří minut odskočit a získat dvougólové vedení. V tomto okamžiku se projevila síla našeho týmu," uvedl asistent trenéra Komety Martin Pešout.

Kubalík svým třetím gólem vykřesal hostům naději na zvrat, který ale nepřišel. I když závěr ještě nabídl po pětiminutovém vyloučení domácího kapitána Čermáka dramatickou zápletku. Plzeň zkusila power play, Dočekal střelou do prázdné branky zvýšil náskok Brna na 7:4. Následně Kubalík snížil na 5:7, ale definitivní pojistku na vítězství domácích dal při další power play v poslední minutě Káňa.

"Snažili jsme se za nepříznivého stavu ještě v závěru zápasu bránit a chodit do rychlých protiútoků. Nepodařilo se nám to. Ale tým měl odhodlání bojovat, nevzdali jsme to. Hráli vabank. Věřili jsme, že dáme gól a šli do rizika. Bohužel jsme dostali góly do prázdné branky. Prohráli jsme po boji. To tolik nemrzí. Horší by bylo, kdybychom zápas odevzdali," zhodnotil prohru asistent trenéra Plzně Ladislav Čihák.

Zdroj: ČTK

Štítky FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, DRFG Arena, Karel Vejmelka, Jozef Kováčik, hokej, HC Škoda Plzeň, Jakub Koreis, Ladislav Čihák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zažilo hokejové žně! Kometa vyšla ze třináctigólové bitvy s Plzní vítězně a udržela se na čele tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.