Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Kometa v Třinci dvakrát vedla, přesto si ze souboje o první místo odváží pouhý bod

Parádní utkání o první příčku zažila třinecká Werk Arena. Kometa dokonce dvakrát vedla, Třinec však utkání otočil. Díky závěrečnému tlaku dokázali brněnští dostat zápas alespoň do prodloužení. V něm rozhodl třinecký Jakub Petružálek.

Úvod třetiny patřil Kometě. Po sérii neproměněných šancí využil tlak druhé pětky Vojtěch Němec, který i díky teči třineckého obránce poslal Brno do vedení. Do druhé třetiny tak šla Kometa s nejmenším možným náskokem,, na druhou stranu kvůli přesilovce pouze ve čtyřech lidech.

Třinec oslabení Komety potrestal hned po čtrnácti vteřinách. Vladimír Roth se od kruhů nemýlil a zápěstím s cinknutím o pravou tyč pravé tyče rozvlnil síť. Kometa dokázala rychle odpovědět, střelu Nečase vyrazil Hamerlík před sebe, dvě dorážky Martina Erata však zkrotit nedokázal a Brno vedlo 2:1. 

Další vyloučení, další gól. Nedisciplinovanost hráčů Komety potrestal Hrňa, který trefil z první trefil vyrážečku Vejmelky – 2:2. Aktivitu si Třinec udržel i nadále a dokázal ji přetavit v branku. Přečíslení dva na jednoho zastavil dobrým obranným zákrokem Malec, Růžička však vrátil puk na brankoviště a Rostislav Maroszdokázal propašovat puk do Vejmelkovy brány. Třinec byl ve vedení.

Do třetí třetiny Kometa vlétla s touhou po vyrovnání. Velkému tlaku a mnoha dobrým příležitostem odolával Hamerlík dlouho. Díky důrazu Vojtěcha Němce ale po akci, kterou založil Martin Erat, přeci jen vylovit puk z branky musel. Bylo vyrovnáno.

A právě střelec třetího gólu Němec mohl v prodloužení rozhodnout zápas! Stačilo jen ve vyložené příležitosti překonat Hamerlíka, to se bohužel nepovedlo. Třinec na oplátku udeřil. Po krásné akci zakončoval z pohodlné situace Jakub Petružálek a svým gólem vystřelil Třinci první místo v tabulce. Kometa na první Třinec ztrácí jeden bod.

Štítky HC Oceláři Třinec, HC Kometa Brno, Jakub Petružálek, Werk Arena, Vojtěch Němec, Martin Erat, Vladimír Roth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v Třinci dvakrát vedla, přesto si ze souboje o první místo odváží pouhý bod  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.