Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Posílená hokejová Kometa pomýšlí na nejvyšší mety

Hokejisté Komety Brno s pěti hvězdnými posilami z KHL pomýšlejí v nadcházejícím extraligovém ročníku na útok na nejvyšší mety. Kromě silného týmu je k optimismu opravňuje i bilance posledních pěti sezon. V nich se třikrát dostali na stupně vítězů a ke dvěma stříbrným medailím přidali předloni bronz. Uplynulý ročník se Brňanům tolik nevydařil, obsadili až deváté místo.

"Jsme si vědomi toho, že jsme hodně posílili. Vstupujeme ale do soutěže s respektem k soupeřům a pokorou. Nebudeme dělat velká prohlášení. Spíše chceme dobře pracovat a hokejem bavit sebe i diváky. A hrát o co nejvyšší příčky," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Kamil Pokorný.

Do Brna zamířili po nevydařeném minulé sezoně z KHL obránce Ondřej Němec (Čerepovec) a útočníci Martin Erat (Omsk), Marek Kvapil (Nižněkamsk), Tomáš Vincour (Novosibirsk) a Martin Zaťovič (Togliatti). Z české extraligy přišli obránci Michal Gulaši (Karlovy Vary) a Jan Štencel (Vítkovice) a útočník Marcel Haščák (Karlovy Vary).

"Všichni do týmu rychle zapadli. Věřím, že dodají naší hře tvář. O nějakých konkrétních cílech je ale předčasné uvažovat. První metou je play off, potom bude hodně záležet na zdravotním stavu. Kandidátů na přední místa v tabulce je hodně," uvedl kapitán týmu Leoš Čermák, který je v osmatřiceti letech nejstarším hráčem Komety.

Vedle zkušených opor jsou na extraligové soupisce také šestnáctiletí odchovanci klubu Filip Král a Libor Zábranský a o rok starší další obránce Dalimil Mikyska a útočník Martin Nečas, který si svými výkony v přípravě i v reprezentační osmnáctce výrazně řekl o zařazení do základní sestavy.

"Jsem rád, že se takto profilují hráči juniorského věku. Máme jich v záloze ještě víc. V konstelaci se zkušenými hokejisty mají ideální podmínky k dalšímu rozvoji," uvedl sportovní manažer mládeže Komety Petr Haken.

V přípravných utkáních Kometu provázely výsledkové výkyvy. Z jedenácti utkání Brňané šestkrát v řadě prohráli. Klid by ale mohla dodat poslední dvě vítězství 4:1 nad Mountfieldem a Znojmem. "Tyto dva výsledky jsou pro nás důležité k dodání potřebné pohody. Máme spoustu nových hráčů. Už jsme se dopracovali k tomu, co chceme hrát," dodal Pokorný.

Na špatných výsledcích v přípravě se projevilo i hledání optimálního složení jednotlivých řad a změna herního systému. "Chceme spoléhat na útočný a aktivní hokej. To je naše filosofie. Takové hráče, jaké nyní máme, nemůžeme držet na uzdě. Je ale potřeba dát nějaké branky," řekl Pokorný, který vidí základ v dobré defenzivě.

Extraligová premiéra čeká Kometu v pátek ve Zlíně. "Náš první soupeř je silný v přesilovkách, má šikovné hráče. Nějaké rozbory jeho hry máme. Ale chceme se uplatnit naším hokejem," konstatoval Pokorný.

Zdroj: ČTK

Štítky hokej, HC Kometa Brno, Kontinentální hokejová liga, Brno, HC Energie Karlovy Vary, Severstal Čerepovec, Avangard Omsk, Neftěchimik Nižněkamsk, Ondřej Němec, HK Sibir Novosibirsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posílená hokejová Kometa pomýšlí na nejvyšší mety  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.