Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisty Komety posílí útočník Vincour

Hokejisty Komety Brno posílí útočník Tomáš Vincour. Pětadvacetiletý brněnský odchovanec naposledy působil v týmu Sibir Novosibirsk, kde mu skončila smlouva. V KHL hrál i za Kazaň. Na sklonku uplynulé sezony Vincour bojoval o premiérový start na mistrovství světa, který mu těsně unikl.

"Jsem rád, že upřednostnil Kometu před ostatními nabídkami a vrací se domů. Je silný a důrazný hráč s obrovskými zkušenostmi," uvedl na klubovém webu majitel a současně hlavní kouč Komety Libor Zábranský, který je Vincourovým bratrancem.

Vincour má na kontě i 95 zápasů a 17 bodů za sedm branek a deset asistencí v NHL za Dallas a Colorado. S Kometou trénuje už dva týdny na ledě. "Už na sklonku minulé sezony jsem řekl, že chci své další hokejové kroky řídit podle potřeb svých blízkých. Při rozhodování jsem dal přednost rodině. Navíc v Brně nejdu do neznámého prostředí," uvedl Vincour, který bude letošní pátou posilou Komety z KHL.

Už po skončení sezony do Brna zamířili Ondřej Němec (Čerepovec), Martin Erat (Omsk), Marek Kvapil (Nižněkamsk) a Martin Zaťovič (Togliatti). Dalšími novými tvářemi v Kometě jsou obránci Michal Gulaši (Karlovy Vary), Jan Štencel (Vítkovice) a útočník Marcel Haščák (Karlovy Vary).

Zdroj: ČTK

Štítky Tomáš Vincour, HC Kometa Brno, Kontinentální hokejová liga, Mistrovství světa v ledním hokeji, Ak Bars Kazaň, HK Sibir Novosibirsk, hokejista, HC Energie Karlovy Vary, National Hockey League, Dallas Stars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Komety posílí útočník Vincour  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.