Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Hokejisté Plzně slaví první tříbodovou výhru sezony, zdolali trápící se Kometu

Hokejisté Plzně porazili v 6. kole extraligy Kometu Brno 3:1 a připsali si první tříbodovou výhru v ročníku. Po bezbrankové první třetině a vyrovnané prostřední části nakonec bojovný zápas rozhodl ve 44. minutě trefou na 2:1 Tomáš Dujsík. Jihomoravané prohráli potřetí za sebou a propadli se na předposlední příčku tabulky. Západočeši naopak díky roduktivní první formaci zaznamenali na třetí pokus první domácí výhru ročníku.

Po opatrném úvodu se ve 4. minutě protáhl do dobré střelecké pozice Zohorna, ale domácí gólman Hrenák si s jeho pokusem z mezikruží poradil. Jeho protějška Krošelje za chvíli protáhl Malák ranou bez přípravy po průniku Schleisse. Jinak se obě mužstva snažila nechybovat a hra se odbývala především ve středním pásmu.

Oběma soupeřům nevycházely ani přesilové hry. Jenže již 40 sekund po zahájení prostřední části zaváhání defenzivy potrestal přesnou střelou z levého kruhu Cingel. Domácí zareagovali aktivním napadáním rozehrávky Komety a v polovině utkání dlouhý nápor prvního útoku Indiánů korunoval Söderlund vyrovnávací trefou na 1:1.

Hosté nestíhali pokrývat lépe se pohybující soupeře a jen díky Krošeljovi přečkali závěr druhé třetiny. Zblízka se proti němu neprosadili Matýs a Holešinský, ve 38. minutě slovinský brankář reflexivně vyrazil i táhlou střelu Simona.

Pasivitu hostů potrestal až Dujsík ve 44. minutě, když díky cloně spoluhráčů na brankovišti upravil nahozením od modré čáry na 2:1. Hráči Komety následně přidali, ale rychlou přesilovkovou kombinaci ve 48. minutě zakončil Zohorna příliš slabě. Nervózní hosté ve snaze o vyrovnání postupně otevřeli hru, do největší příležitosti se dostali až při power play.

Necelou minutu před závěrečnou sirénou však Flek osamocený na pravém kruhu trefil pouze Hrenákovu náruč. Naopak vzápětí střelou do opuštěné branky uzavřel na konečných 3:1 skóre sváteční střelec Piskáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, 6. kolo, Plzeň, Brno, Kometa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Plzně slaví první tříbodovou výhru sezony, zdolali trápící se Kometu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.