Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kometa si pojistila kanadského i slovenského beka. Holland a Ďaloga mají nové smlouvy

, aktualizováno 25. prosince 2023, 17:09

Dres brněnské Komety bude i nadále oblékat kanadský obránce Rhett Holland a slovenský bek Marek Ďaloga. Oba defenzivní hráči podepsali s klubem nové smlouvy.

Třicetiletý Hollan podepsal s jihomoravským klubem novou smlouvu na dva roky. Hokejista s kanadským pasem patří mezi stabilní členy brněnského mužstva, které si cizince cení zejména pro jeho důraz a bojovnost. Patří mezi služebně nejstarší zahraniční hráče, kteří v Kometě v její historii nastupovali. Doposud řízný bek naskočil do 157 zápasů a další v Brně přidá. Kanaďan se upsal týmu trenéra Jaroslava Modrého na dva roky, jak informoval brněnský celek na klubovém webu

Ahoj Komeťáci, chtěl bych vám popřát veselé Vánoce a šťastný Nový rok. Mohu vám oznámit zajímavou novinku, že za vás budu bojovat další dva roky. Nemůžu se dočkat, až se uvidíme na stadionu," uvedl Holland ve videopříspěvku na instagramu.

Holland přišel do Brna v lednu 2021 z Pardubic a v aktuální sezoně odehrál za Kometu 27 zápasů bez bodového zisku. Celkem má rodák z Calgary v extralize na svém kontě 319 utkání s bilancí 11 branek a 31 asistencí.

Čtyřiatřicetiletý Ďaloga hraje v Brně třetí sezonu, do Komety zamířil v roce 2021 z Pardubic. V tomto ročníku si připsal ve 26 zápasech devět bodů za devět asistencí. „Ahoj Komeťáci, chtěl bych vám popřát veselé Vánoce a šťastný Nový rok, chtěl bych vám říct takovou novinku. Podepsal jsem s Kometou na další sezonu, takže se budeme vídat dál. Těším se na to a mějte se hezky," řekl Ďaloga ve videu na instagramu.

Rodák ze Zvolenu hrál v extralize i za pražskou Spartu. V české nejvyšší soutěži nastupuje devátou sezonu a v 367 zápasech nasbíral 118 bodů za 31 branek a 87 přihrávek. Účastník šesti mistrovství světa a dvou olympijských her působil také ve slovenské extralize v mateřském Zvolenu a Spišské Nové Vsi a v KHL v Kazani, Slovanu Bratislava, Kunlunu a Dinamu Riga i ve Švédsku v celku Mora IK.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Přestupy, Smlouva

Kometa si pojistila kanadského i slovenského beka. Holland a Ďaloga mají nové smlouvy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.