Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejista Marcinko po letech vyměnil Třinec za Brno. Rozhodla rodina a ambice týmu, tvrdí

Šest sezon byl hokejista Tomáš Marcinko nedílnou součástí třineckých Ocelářů, v jejichž dresu oslavil tři mistrovské tituly. Nyní se pětatřicetiletý slovenský útočník rozhodl změnit dres, aby byl blíže rodině a doufá, že pomůže Brnu po hubeném období zabojovat o nejvyšší příčky.

Marcinko přišel do Brna jako jedna z největších předsezoních posil. Ačkoliv patří věkem mezi nejzkušenější členy kádru, Brňané si od něj hodně slibují. Očekávají, že hráč se zkušenostmi z KHL nebo nižších zámořských soutěží zvýší důraz i produktivity mužstva, které uplynulý ročník skončilo ve čtvrtfinále play off na hokejkách Vítkovic.

„Pro Kometu jsem rozhodl hlavně proto, abych byl blíže rodině, protože jsme dlouhé roky byli kvůli velké vzdálenosti od sebe. Když se mi naskytla možnost, abych šel do Brna, neváhal jsem. Věřím, že budeme úspěšní a budeme mít dlouhou sezonu,“ popsal hokejista, kterého nyní z moravské metropoli dělí od Bratislavy pouhá hodina a čtvrt autem po dálnici. 

Bývalý hráč Pardubic, Košic nebo čínského Kunlunu nese velký podíl na úspěších Třince, v jehož dresu slavil mistrovský titul i v uplynulé sezoně. Nyní se proti Slezanům postaví jako soupeř. Na pikantní souboj dojde ve třináctém kole, kdy Brno na domácím ledě přivítají úřadujícího mistra. Ještě předtím sehrají Brněnští z hokejisty s dračím symbolem na prsou přípravné utkání. „Hrát proti Třinci bude pro mě zvláštní. Prožil jsem tam spoustu času a mám spoustu vzpomínek. Na druhou stranu jsem profesionál. Nyní nosím jiný dres, kde se pokusím odevzdat maximum,“ řekl hokejista, jenž Kometu dobře zná jako soupeře. 

„Proti Brnu bylo vždy nepříjemné hrát, zvláště na jejich ledě, kde domácí ženou fanoušci. Je vidět, že město žije sportem a hokejem. Tým tady vždy měl kvalitu,“ zavzpomínala jedna z osmi posil jihomoravského celku před sezonou. 

Přes 190 centimetrů vysoký forvard si bude zvykat i na jiné prostředí. Třinec patří rozlohou mezi nejmenší města na extraligové města, zatímco Brnu je po Praze druhé největší a slibuje pestřejší kulturní vyžití.  I na tuhle změnu se hráč draftovaný New Yorkem Islanders těší. „Obě města mají něco do sebe. Nečekám ale, že tady budu chodit po kultuře. Určitě se ale těším, že Brno s rodinou více poznáme. Je to pěkné místo. Hlavní práce ale bude na stadionu,“ dodal zkušený rodák z Popradu, který by měl společně s kapitánem Zaťovičem patřit k největším lídrům mužstva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hc Oceláři Třinec

Štítky Kometa, Brno, Přestupy, Marcinko, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejista Marcinko po letech vyměnil Třinec za Brno. Rozhodla rodina a ambice týmu, tvrdí  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.