Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ambiciozní Kometa vyjela poprvé na led a čeká na příjezd amerického snajpra

Zpátky v práci jsou hokejisté brněnské Komety, kteří po letní pauze znovu vyjeli na led. V tréninkovém centru za Lužánkami se proháněl takřka kompletní kádr včetně nových posil, které mají přispět k tomu, aby se v nové sezoně Brno po hubených letech znovu vrátilo mezi adepty na přední pozice.

Osmadvacet hráčů má aktuálně k dispozici kouč Patrik Martinec, jenž poprvé přivítal své svěřence na ledové ploše. Nechyběly obvyklé opory jako kapitán Zaťovič, brankář Furch nebo obránce Ďaloga. Na první trénink dorazily i sedm z osmi posil, které do Brna před sezonou dorazily. Na ledové ploše byl k vidění například zkušený útočník Marcinko, urostlý finský bek Alex Lintuniemi nebo čerstvý vicemistr extraligy Lukáš Cingeľ. Hlavní hvězda týmu, kterou bude Američan Steve Moses, ale zatím nedorazila. 

„Má letenku na sobotu, takže přiletí v neděli. Počítáme s tím, že v pondělí se už připojí k týmu. Věříme, že Moses bude plnohodnotná náhrada za Luboše Horkého, který odešel do Finska,“ sdělil hlavní trenér Komety Patrik Martinec, jehož na startu přípravu těší zejména fakt, že hráči jsou zdraví. 

Brňany čeká v následujících pořádná dřina. Hokejisté absolvují více fázové tréninky na ledě i na suchu. Součástí přípravy jsou rovněž zápasy, kterých před startem extraligy odehraje Brno osm. Kometa jako tradičně začíná v Třebíči, kde se představí 10. srpna. Síly změří Brněnští také s Olomoucí, Českými Budějovicemi nebo Slovanem Bratislava.

Martinec očekává, že v průběhu přípravného období se mu vykrystalizuje sestava. „Po čtrnácti dnech chystáme zúžení kádru. Aktuálně nečekám, že přijde do mužstva ještě někdo nový,“ popsal brněnský lodivod, který poprvé povede jihomoravský celek do ostrého extraligového mače v pátek 15. září, kdy Brno doma vyzve Hradec Králové. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Hokej, Příprava, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patrik Černoušek

Bylo by fajn si to po sobě přečíst. Šéfredaktor, který neumí česky, ach jo...

Pátek, 28. července 2023, 20:24Odpovědět

Ambiciozní Kometa vyjela poprvé na led a čeká na příjezd amerického snajpra  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.